Tort racoros cu fructe

Tortul racoros cu fructe este delicios, dar si aspectuos in acelasi timp. Combinatia de fructe din aceasta reteta de tort este minunata.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Tort racoros cu fructe

Ingrediente

  • 1 pumn fulgi de cocos
  • 230 gr biscuiti
  • 1 buc. pepene galben (cateva felii)
  • 1 buc. mango (cateva felii)
  • 200 ml suc de fructe
  • 150 gr unt
  • 15 gr gelatina
  • 500 gr capsuni
  • 3 lingura zahar brun
  • 200 ml smantana
  • 500 gr branza proaspata de vaci

Mod de preparare

Blatul acestui tort este din biscuiti cu fulgi de cocos.
Biscuitii se zdrobesc, iar untul se topeste, dupa care se amesteca impreuna cu un pumn de fulgi de cocos. Acesta va fi asa zisul blat.
Intr-o forma rotunda de tort cu pereti detasabili se aseaza biscuitii inmuiati in unt si se da tava la frigider pentru o jumatate de ora.
Gelatina se inmoaie. Branza de vaci se amesteca cu smantana, zaharul si sucul de fructe. Capsunile se taie felii potrivite si se adauga la compozitia de branza si smantana impreuna cu gelatina. Se aseaza crema peste "blat" si se da tortul la frigider pentru cateva ore (minim 3).
Se taie bucati de mango, felii de pepene si felii de capsuni si se orneaza tortul. Se presara de asemenea, fulgi de cocos.


Tortul racoros cu fructe este potrivit pentru o portie de dulce in zilele de vara sau pentru orice ocazie festiva.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori