Tort racoros cu fructe de padure si cirese este o reteta de tort potrivita pentru zilele calde de vara, cu blat pufos de pandispan si crema racoroasa de fructe.
Mod de preparare:
Ptr blat:
Se separa oualele. Galbenusurile se freaca cu 3linguri (50gr ) fructoza, uleiul si zaharul vanilat.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand sunt batete bat se adauga in ploaie fructoza. Se mai bate putin pana la intarire. Se amesteca cele doua compozitii si se adauga peste ele faina si praful de copt care au fost in prealabil amestecate si cernute (pentru aerare) daca se vrea…
Se toarna intr-o forma detasabila cu diametrul de 24cm si se introduce in cuptor maxim 15 minute pe gratar la nivel 3/4sus(cuptorul incalzit in prealabil ).
Ptr crème:
Se amesteca mascarponele(dupa ce a fost tinuta la temperatura camerei cateva ore-esential la amestecul cu gelatin deoarece daca este prea rece gelatina se incheaga rapid nu se mai amesteca cu crema) cu frisca batuta bine (frisca lichida necesita baterea de la rece obligatoriu ,dar dupa batere va fi si ea tinuta ½ ora la temperature camerei) si se imparte crema in doua intr-una introducandu-se piure de fructe de padure iar in celalta piure de cirese.
Atat din fructele de padure cat si din cirese se face piure(cu un mixer vertical-dar piure separat pentru fiecare fruct). La fructele de padure(eu am avut congelate) avand in vedere ca sunt mai multe coacaze gustul mi s-a parut cam acru si am adaugat 2linguri fructoza.
Intre timp am pus la hidratat gelatin cu 2 linguri apa(cate 5 grame pentru fiecare fruct+1linguri apa) si am preparat-o pe rand asa cum scrie pe pachet (adica dupa hidratare se pune pe bain-marin si se amesteca pana la topire dar fara sa fiarba).
Dupa ce blatul s-a copt se imbraca forma in folie alimentara si se aseaza blatul din nou in ea dupa care se aseaza crema cu piureul de fructe de padure(eu dupa ca l-am intins am infipt in el mure si zmeura) si se da la frigider 1 ora si apoi se adauga si cea dea doua crema cu piureul de cirese(de aceea am specificat ca gelatina sa se prepare in doua parti).
Se orneaza dupa bunul plac.
http://shabbychicshop.ro/2484-zambila
Ideal a se servi tortul racoros cu fructe a doua zi dar se poate si dupa 3 ore.Deasemenea se poate ansambla si in forme mai mici atat cat ar insemna o portie(foto.7)
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiCine-a zis ca trebuie sa renunti la carne doar pentru ca-i cald afara?
Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged LidIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii