Este un tort pefect pentru caldurile verii.
Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul pe rand batand bine pana ce acesta se dizolva, apoi galbenusurile si uleiul. Faina se amesteca cu praful de copt si se toarna in ploaie amestecand cu o lingura de jos in sus. Se toarna compozitia intr-o forma rotunda de tort cu inel detasabil. Se da la cuptor incins la 180 de grade pt. 20 minute (sa treaca testul cu scobitoarea). Se lasa la racit. Crema: se mixeaza bine frisca si iaurtul impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se pune gelatina la inmuiat dupa care se incalzeste putin pana se topeste. Se toarna peste frisca, se mixeaza iar apoi se adauga fructele spalate, curatate si taiate bucatele mici (caisele) iar la final se pun si cateva piscotele. Se amesteca usor sa se omogenizeze. Aceeasi tava de tort se imbraca cu folie alimentara si se pune blatul. Se toarna peste blat crema, se niveleaza si se da la rece pana a doua zi. Se scoate din forma de tort, se aseaza pe un platou si se orneaza dupa imaginatie. Pofta buna sa aveti!
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii