Pentru tortul raffaello aveti nevoie de unt, zahar, cocos, faina, branza de vaci si frisca.
Se amesteca toate ingredientele pentru aluat, apoi se inveleste aluatul intr-o folie alimentara si se lasa la frigider 30 de minute. Se intinde o foaie cu diametrul de 22 cm si se coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt, la 180 de grade, timp de 15 minute. Intre timp se prajesc migdalele, iar gelatina se dizolva in apa calduta. Se asaza intr-o salatiera o folie alimentara. Se amesteca nuca de cocos cu zaharul vanilat, branza si laptele de cocos. Se amesteca frisca cu gelatina, migdalele si amestecul pregatit anterior. Se rastoarna totul in vasul cu folie si se lasa pana a doua zi dimineata la frigider. Se asaza blatul pe un platou, se rastoarna crema peste el, se scoate folia si se decoreaza cu nuca de cocos.
Se serveste imediat.
Alte retete de dulciuri:
Prajitura cu visine
Tort diplomat
Prajituri simple
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de
Fasole păstăi cu sos de soia si baconDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaPoate fi un pranz delicios, mai ales ca nu este greu de pregatit! Oricine poate sa-l faca chiar daca nu e mare specialist in...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptorDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii