Tortul Raluca este un tort delicios cu mai multe tipuri de blat de tort, cu frisca si fructe. Un tort perfect pentru o dupa-amiaza calda.
Blaturile se prepara clasic : se bat albusele spuma apoi se adauga zaharul pana obtinem o bezea lucioasa si ferma, adaugam galbenusele unul cate unul amestecand cu atentie cu o lingura de lemn ca sa nu se lase bezeaua, apoi adaugam faina tot treptat si amestecand usor, iar dupa caz adaugam si colorantul alimentar . Se coc blaturile, facem testul cu scobitoarea.
Crema: Se bate frisca ( 500 ml) si se amesteca cu mascarpone, se adauga zahar pudra dupa gust. Se imparte in 2 parti crema. Intr-o parte se pune pireu de capsuni ( cam 10 capsuni, depinde cat de intensa doriti aroma) si in cealalta parte se pune o banana pisata).
Asamblare:
Se pune pe o tava dreptunghiulara blatul roz. Se insiropeaza. Se pun capsunile ramase taiate felii. Se pune deasupra crema de capsuni si blatul alb. Se insiropeaza si blatul alb, se pune crema de capsuni si se imbraca totul in frisca alba ( cele 250 ml ramase pt ornat).
Al treilea blat se taie pe mijloc, se pune prima parte pe blatul imbracat in frisca, se insiropeaza, se aseaza cealalta banana taiata felii, se pune deasupra crema de banana, se pune cealalta jumatate a blatului, se insiropeaza, se pune din nou crema de banana si se imbraca totul in frisca alba.
Se decoreaza dupa prefernt, la fel si tortl pana la urma se poate face dupa preferint ca forma si chiar fructe.
Produse preferate de pe http://shabbychicshop.ro/:
carafa cu lighean, baie portelan
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiDovleceii au un continut caloric scazut si sunt recomandati pentru cei care tin diete, dar in acelasi timp sunt o sursa...
Supa Crema de Dovlecei - de post, pregatita cu blenderul OsterNapii sunt o leguma uitata, care nu prea se mai cultiva la noi, dar apreciata in alte bucatarii, printre care cea franceza....
Supa Crema de Napi - de post, pregatita cu blenderul OsterMorcovii au multe vitamine si saruri minerale, dar si cel mai mult beta-caroten dintre toate legumele. Combinatia perfecta o...
Supa Crema de Morcovi, Mere si Ghimbir - de post, pregatita cu blenderul OsterDe multe ori cei mici au anumite legume la care se stramba si nu prea reusim sa ii convingem ca sunt sanatoase si gustoase....
Smoothie cu Mar Verde, Morcov si Sirop de CurmalePenbtru risoto cu mancare de rinichi se pregateste orezul si se asaza intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc, bine unsa cu...
Risoto cu mancare de rinichiDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii