Tortul Raw in degrade este un tort delicios si cel mai interesant este faptul ca nu necesita coacere si se face destul de repede.
Cu aceasta reteta doresc sa particip la concursul Castiga timp - testeaza produse Philips, care a inceput deja pe data de 22.04. Ma bucur tare mult ca am reusit si eu sa aflu la timp de aceasta campanie, mai ales ca am mare nevoie de un astfel de produs pt. testat. Trebuie sa recunosc ca pana acum am avut un robot de bucatarie de care am fost foarte multumita, dar care a cedat de curand. Din pacate, timpul meu liber este, practic inexistent, eu tot alergand intre serviciu, casa si navete, iar oboseala si criza de timp si-au facut simtita prezenta. Practic, aceste produse Philips sunt o minune la casa omului, pt. ca injumatatesc timpul petrecut la prepaparea retetelor, iar eu as putea sa ma ocup de multele treburi ramase in urma.
Intotdeauna am crezut ca bucataria raw nu are cum sa fie atat de gustoasa si bogata in preparate...dar am descoperit ca nu e deloc asa. Si pt. ca sunt dependenta de dulciuri, nu m-am putut abtine sa nu incerc un tort; si iarasi, pt. ca nu ma pot abtine sa nu inventez ceva....iata ce mi-a iesit!
Prepararea unui astfel de tort este extrem de simpla, rapida si la indemana oricui!
Ingredientele pt. blatul alb se mixeaza bine in blender, pana se obtine o pasta faramicioasa, care se aseaza cu mana sau cu lingura intr-o forma unsa cu putin ulei de palmier. Eu am folosit o forma din silicon, pt. ca e mai usor. Se da la rece pt. 5 minute, pana se intareste. Acesta va fi primul blat.
Intre timp trecem la prepararea cremei albe: toate ingredientele se mixeaza tot in blendr, pana se obtine o crema fina, fina. Atentie: intai se mixeaza caju-ul cu apa (apa trebuie sa acopere usor boabele de caju--daca aveti timp, ar fi bine ca acestea sa fie hidratate in prealabil), si abea apoi se adauga celelalte ingrediente pt. crema.
Dupa ce blatul alb a racit, se scoate forma din frigider, se toarna crema alba, apoi se da din nou la rece (chiar congelator--5 min.)
Pasul urmator consta in preparea cremei roz: se mixeaza bine fructele impreuna cu restul de ingrediente, pana se obtine din nou o crema fina. Aceasta se toarna din nou in forma, peste crema precedenta. Din nou se da la congelator, timp in care se prepara blatul final.
Se foloseste din nou blenderul pt. mixarea ingredientelor..obtinem din nou un blat faramicios, care se va turna cu lingura peste crema roz, apoi se niveleaza, presand usor blatul, ca sa capete fermitate.
Se lasa in congelator pt. 2 ore, apoi se rastoarna pe un platou, se decoreaza, iar dupa 20 min. la temperatura camerei se poate servi.
Enjoy!
Tort Raw in degrade se serveste rece in felii subtiri, deoarece este foarte satios.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautCand vine vorba de placinte, cele cu branza sarata sunt preferatele mele. Cel mai mult imi plac „Placintele...
Placinta frageda cu branza si mararPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii