Tort rece

Tortul rece se face foarte simplu. Pentru aceasta reteta va trebuie 250 g unt, 250 g piscoturi, 250 g zahar pudra.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 250 g piscoturi
  • 250 g zahar pudra
  • 4 galbenusuri fierte
  • 2 oua crude
  • 150 g nuci macinate
  • 4-5 linguri de cacao
  • 500 g frisca
  • cicoare

Mod de preparare

Pentru tortul rece, se freaca untul cu zaharul si ouale timp de un sfert de ora, apoi se adauga nucile. Separat, se fierb 5 linguri de cacao cu 4 linguri de zahar si 4 linguri de cicoare. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu compozitia de mai sus. Aceasta crema se pune intre piscoturi si se da la rece.


Tortul rece se serveste cu crema.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc