Tortul Regina Maria este o reteta de tort deosebit, fenomenal as spune. Blat crocant, crema de miere si cafea, visine si fructul pasiunii are un gust deosebit!
Blat I:
Se amestesca faina cu cacao si praful de copt. Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga ouale apoi ricotta si apoi cappuccino. Compozitiei i se adauga putin cate putin amestecul de faina, cacao si praf de copt. Am impartit compozitia in doua jumatati In prima jumatate am adaugat arahidele si coniacul. Si-am pus in tava unsa si cu hartie de copt si apoi la cuptor la 180°C pana la proba scobitorii.
Blat II:
In cealalta jumatate de compozitie am adaugat ciocolata topita. Am pus in tava si tava la cuptor tot la 180°C si tot pana la proba scobitorii.
Sos-crema de visine:
In 3-4 linguri de suc de compot am diluat amidonul. Restul de suc l-am amestecat cu zaharul si batonul de scortisoara si am pus pe foc pana la punctul de fierbere. Am adaugat amidonul diluat si-am mai tinut pe foc vreo doua minute. Am indepartat de foc si-am adaugat visinele si Kirsch-ul, indepartand batonul de scortisoara. Am lasat compozitia sa se raceasca.
Apoi am preparat cremele:
Si aici am procedat ca si la blaturi. Am preparat crema, am impartit-o in doua si in fiecare jumatate am adaugat apoi aromele (Gran Soleil).
Crema de miere cu aroma de cafea espresso:
Agarul l-am pus la diluat in putin lapte rece, apoi l-am fiert 5 minute pe foc. Iaurtul l-am amestecat cu mierea si-am adaugat agarul. Am pus putin la rece compozitia si-am amestecat apoi cu frisca. La acest moment am impartit compozitia in doua parti: In prima parte am adaugat Gran Soleil cafea espresso si-am obtinut prima crema.
Crema de miere cu aroma de fructul pasiunii : In a doua jumatate a cremei am adaugat Gran Soleil cu fructul pasiunii, deci si a doua crema a fost gata. Gran Soleil este un preparat cu diferite arome care este lichid si care se pune la congelator.
Blat crocant:
Ciocolata se topeste la bainmarie cu untul. Se adauga muesli. Asamblarea tortului: Blatul I l-am insiropat cu cappuccino si l-am taiat in bucati mici gen triunghiuri si-am tapetat peretii unui castron in forma de cupola. Am pus un strat de sos-crema de visine, apoi un blat de cioco, deci blatul II, crema cu aroma de cafea espresso peste care am pus un nou strat de sos de visine. Am pus la congelator pt 10minute
Un alt blat de ciocolata, crema de miere cu aroma de fructul pasiunii, ultimul strat de blat II si deasupra am intins blatul crocant. Am lasat la frigider peste noapte. A doua zi l-am scos din forma, l-am acoperit cu unt si l-am decorat.
Reteta Tort Regina Maria a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriSe fierb cartofi in coaja apoi se lasa la rece , se curata si se piseaza f bine. Apoi se adauga oul sarea si faina cat...
CledneAceasta reteta de inghetata de casa este absolut delicioasa. Daca va place laptele de pasare cu siguranta va va placea si...
Inghetata lapte de pasareRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii