Tortul roscovan in 5 nuante este un fel de tort diplomat, cu fructe rosii, realizat in totalitate "dupa urechea" mea culinara. Va invit sa-l savurati!
Biscuitii macinati, visinele facute pireu, nuca de cocos si untul topit se amesteca. Punem marginea de la o forma de tort detasabila direct pe o farfurie si presam “blatul”. Intr-o cratita punem galbenusurile si 6 linguri de zahar. Le frecam bine, vreo 3 minute, sa arate cam asa. Adaugam amidonul dizolvat in laptele rece, punem pe foc mic si amestecam in continuu pana ajunge la fierbere si se ingroasa cam ca o budinca. Lasam sa se raceasca bine, apoi adaugam cutia de mascarpone.
Cele 2 plicuri de gelatina alimentara se lasa la umflat , apoi se dizolva pe foc, fara sa treaca de 70 de grade (vedeti exact ce scrie pe plic). Batem 500 ml smantana dulce cu o lingura zahar pudra, adaugam apoi frisca peste “budinca” obtinuta mai sus, si amestecam usor, doar cat sa se incorporeze. O treime din crema se amesteca cu o lingura zahar pudra, 175 g visine facute piure, 75 g visine intregi si 1/3 din gelatina. Se pune crema de visine peste blat si bagam la frigider pana o pregatim pe urmatoarea. Urmatorul strat de crema se face asemanator, adica : 1/3 crema, 175 g piure de zmeura, 75 g zmeura intreaga, 2 linguri zahar pudra, 1/3 gelatina (daca se intareste, o puteti reincalzi un pic). Se pune in tava, nivelam si punem la frigider. Stratul cu capsuni se face din 1/3 crema, 1/3 gelatina, 150 g dulceata (daca sunt capsuni prea mari, taiati-le). Se pune si ultimul strat de crema in forma si dam tortul la frigider pentru minim 30 de minute.
Dizolvam gelatina pentru ornat in 175 ml compot de visine si adaugam cateva linguri de dulceata de trandafiri. Punem pe foc, conform instructiunilor de pe plic. Apoi turnam ultimul strat al tortului – petalele de trandafiri vor face un model frumos). L-am ornat simplu, cu frisca batuta cu cateva linguri sirop din dulceata de capsuni si cu cele mai aratoase capsuni pe care le-am putut “pescui”.
Tortul roscovan in 5 nuante se da la rece si se serveste felii la mesele festive.
Reteta de tort roscovan in 5 nuante a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii