Tort rosu

Tortul rosu este potrivit pentru orice ocazie festiva. Este o reteta de tort simplu de preparat si gustoasa.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Tort rosu

Ingrediente

  • 7 oua
  • 10 linguri zahar
  • 7 linguri faina
  • un praf de sare
  • 1 zahar vanilat
  • coaja de la o lamaie
  • zeama de lamaie
  • CREMA
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 3 linguri zahar
  • 400 ml lapte
  • CREMA 2
  • 400 ml lapte
  • 5 linguri zahar
  • 100 g unt
  • 1 plic tort jelle
  • 25 g amidon
  • DECOR
  • 1 plic tort jelle rosu
  • drajeuri
  •  

Mod de preparare

BLATUL:

mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si mixam bine, adaugam galbenusurile pe rand. Mixam bine dupa fiecare. Adaugam faina, coaja si zeama de la lamaie si amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina, dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca bine.

CREMA 1 se pregateste conform instructiunilor de pe plic.

CREMA 2:

caramelizam zaharul intr-o oala (avem grja sa nu il ardem) Adaugam laptele fierbinte peste caramel, lasam oala pe foc pana se dizolva complet. Se iau cateva linguri de lapte caramalizat si se amesteca cu amidonul, dupa care rasturnam in oala amestecand continu pana se ingroasa. Cand este inca putin calda adaugam 100 g unt la temperatura camerei si amestecam bine. Plicul de tort jelee il pregatim conform instructiunilor de pe plic.

ASAMBLARE:

taiem blatul in 3 asezam prima foaie si o insiropam. Punem crema in 2 pungi si ii taiem varful, facem cercuri, asezam si a 2 foaie, insiropam facem din nou cercuri cu crema ramasa. Dam la frigider 30 minute.

Pregatim plicul de tort jelee, il lasam sa se raceasca putin dupa care turnam peste crema. Dam din nou la frigider 30 minute, scoatem tortul si asezam si a 3 foaie si insiropam.

Pregatim tortul jelle si turnam peste tort dam la rece dupa care il decoram.

http://shabbychicshop.ro/suport-cani-si-farfurii/681-suport-cani-cocos.html


Dupa ce a stat la rece putem servi tortul rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide