Aluat: 3oua se bat cu 90 g zahar,4 linguri apa,cu mixerul.se pun 125 g faina, 40 g alune sau nuci macinate, praf de copt. Se toarna in forma de tort s
Aluat: 3oua se bat cu 90 g zahar,4 linguri apa,cu mixerul.se pun 125 g faina, 40 g alune sau nuci macinate, praf de copt. Se toarna in forma de tort si se coace la foc potrivit 30 - 35 min. Se lasa sa se raceasca.
Crema: 8 foi gelatina se moaie in apa rece.500 ml iaurt de vanilie se amesteca cu 100 g zahar pudra,sucul si coaja de la 2 lamai si gelatina. Se lasa la rece o ora ca sa se lege. Dupa vreo 30 min se bat 300 ml frisca si se incorporeaza usor in compozitia de iaurt.se pune din nou la rece. Dupa alte 30 min se amesteca iaurtul cu 150 g gem capsuni pus lingura cu lingura. Blatul se insiropeaza cu putin suc de portocala si se pune inelul de la tort in jurul lui apoi se toarna crema. Se da la rece pentru 3-4 ore.
• taiati avocado-ul pe jumatate, pe lungime. Rotiti apoi una dintre parti pana se va desprinde de pe sambure. Apoi
Guacamole• curatati si taiati telina, pastarnacii si radacina de patrunjel, cubulete• taiati si bucatile de apio tot cubulete•
Supa crema de telina si pastarnacNegresa cu nuci si sos de cafea este o reteta de prajitura foarte simpla. Pe culinar.ro se gasesc multe alte retete de...
Negresa cu nuci si sos de cafeaBudinca de malai cu branza de vaci este o prajitura delicioasa si sanatoasa cu branza, potrivita pentru copii. Se prepara...
Budinca de malai cu branza de vaciRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorTortul Dimplomat are avantajul de a fi o reteta de tort foarte versatila. Se prepara foarte usor si poate fi facut cu...
Tort Diplomat a la AdrianaO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseDe belea Petrica asta, a istericat o groaza de femei, habar nu am de ce, la fel cum habar nu am de ce prajitura asta-i poarta...
Prajitura Petre Roman
Comentarii