Aluat: 3oua se bat cu 90 g zahar,4 linguri apa,cu mixerul.se pun 125 g faina, 40 g alune sau nuci macinate, praf de copt. Se toarna in forma de tort s
Aluat: 3oua se bat cu 90 g zahar,4 linguri apa,cu mixerul.se pun 125 g faina, 40 g alune sau nuci macinate, praf de copt. Se toarna in forma de tort si se coace la foc potrivit 30 - 35 min. Se lasa sa se raceasca.
Crema: 8 foi gelatina se moaie in apa rece.500 ml iaurt de vanilie se amesteca cu 100 g zahar pudra,sucul si coaja de la 2 lamai si gelatina. Se lasa la rece o ora ca sa se lege. Dupa vreo 30 min se bat 300 ml frisca si se incorporeaza usor in compozitia de iaurt.se pune din nou la rece. Dupa alte 30 min se amesteca iaurtul cu 150 g gem capsuni pus lingura cu lingura. Blatul se insiropeaza cu putin suc de portocala si se pune inelul de la tort in jurul lui apoi se toarna crema. Se da la rece pentru 3-4 ore.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaCând vine vorba de post, cu toții ne gândim la restricții. Da, așa este, însă dulciurile nu...
Pernite cu piersici la slow cooker Crock-PotGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii