Tort rulada Dora

Tortul rulada este absolut delicios, cu blat de nuci si crema fina de ness este o reteta de tort potrivita pentru zilele calde deoarece nu necesita cuptorul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Tort rulada Dora

Ingrediente

  • Blat:
  • 250g miez de nuca
  • 125g zahar pudra
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • essenza rom
  • Crema de ness:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri ness
  • 150g zahar pudra 200g unt
  • dulceata de cirese (zmeura
  • caise
  • coacaze etc)

Mod de preparare

Aceasta reteta de tort este cu crema pe baza de galbenusuri crude. Daca nu esti adepta acestor creme poti sa o faci pe baie de aburi, consistenta i se va schimba putin si cafeaua se va dizolva.

Blat:

Se mixeaza oul, cacao si zaharul pudra, se adauga nucile maruntite (eu le-am prajit un pic in cuptor) si romul. Rezulta o compozitie vascoasa

Crema de ness:

Galbenusurile se mixeaza cu ness-ul si zaharul pudra. Se adauga untul bucatele.

Asamblare:

Se unge cu un strat de unt o bucata de hartie de copt in marimea unui dreptunghi. Deasupra se intinde aluatul vascos. Se intinde deasupra crema de ness tot de marimea dreptunghiului. Deasupra cremei de ness se intinde un strat subtire de dulceata (de cirese am folosit eu - voi puneti de care doriti) Si se ruleaza cu ajutorul hartiei de copt.


Reteta Tort rulada Dora a fost propusa de dora_m Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori