Tort rusesc cu crema

aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora. Fierbe laptele cu vanilia cr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat rotund (cu diametrul de 24-26 cm)
  • 50 g coaja de portocala cu zahar
  • 50 g coaja de lamaie cu zahar
  • 100 g stafide
  • 100 ml rom
  • 300 ml lapte
  • jumatate baton de vanilie
  • 15 g gelatina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 400 ml frisca. Pentru decor: 2 piscoturi
  • 200 ml frisca
  • 2 pachete zahar vanilat. 1 pachet fixator de spuma
  • 1 lingura fulgi de migdale prajite
  • 16 cirese glisate

Mod de preparare

aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora. Fierbe laptele cu vanilia crestata, lasa-l sa se raceasca si stacoara-l. Inmoaie gelatina in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj). Freaca spuma galbenusurile cu coaja de lamaie, adauga laptele cu vanilie si fierbe-l peste aburi, pana devine o crema consistenta. Ia-l de pe foc, adauga gelatina, amesteca-l si lasa-l sa se raceasca. Bate spuma frisca si pune-o in crema. Adauga stafidele si fructele cu zahar. Taie in 3 blatul, unge foile cu crema, incat sa ajunga si pe margine si deasupra. Rade piscoturile, presara cu ele marginea tortului si pastreaza-l la rece 3-4 ore. La servire, bate spuma tare frisca cu zahar vanilat si fixator de spuma, pune-l intr-un sprit stelat si formeaza trandafiri din spuma deasupra tortului. Presara-l cu migdale prajite, decoreaza-l cu cirese si creste de ciocolata.

1 felie: 979 kJ/238 kcal
Alte retete recomandate:

Diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci