Tort rusesc cu crema

aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora. Fierbe laptele cu vanilia cr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 blat rotund (cu diametrul de 24-26 cm)
  • 50 g coaja de portocala cu zahar
  • 50 g coaja de lamaie cu zahar
  • 100 g stafide
  • 100 ml rom
  • 300 ml lapte
  • jumatate baton de vanilie
  • 15 g gelatina
  • 3 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 400 ml frisca. Pentru decor: 2 piscoturi
  • 200 ml frisca
  • 2 pachete zahar vanilat. 1 pachet fixator de spuma
  • 1 lingura fulgi de migdale prajite
  • 16 cirese glisate

Mod de preparare

aie marunt coaja de portocala si lamaie cu zahar si stropeste-le cu rom, impreuna cu stafidele. Inmoaie-le timp de 1 ora. Fierbe laptele cu vanilia crestata, lasa-l sa se raceasca si stacoara-l. Inmoaie gelatina in apa (conform instructiunilor de pe ambalaj). Freaca spuma galbenusurile cu coaja de lamaie, adauga laptele cu vanilie si fierbe-l peste aburi, pana devine o crema consistenta. Ia-l de pe foc, adauga gelatina, amesteca-l si lasa-l sa se raceasca. Bate spuma frisca si pune-o in crema. Adauga stafidele si fructele cu zahar. Taie in 3 blatul, unge foile cu crema, incat sa ajunga si pe margine si deasupra. Rade piscoturile, presara cu ele marginea tortului si pastreaza-l la rece 3-4 ore. La servire, bate spuma tare frisca cu zahar vanilat si fixator de spuma, pune-l intr-un sprit stelat si formeaza trandafiri din spuma deasupra tortului. Presara-l cu migdale prajite, decoreaza-l cu cirese si creste de ciocolata.

1 felie: 979 kJ/238 kcal
Alte retete recomandate:

Diplomat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Sarmale fierte in oala de lut

Sarmale fierte in oala de lut

Sarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.

Sarmale fierte in oala de lut
Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)

1. Condimentele se vor pune macinate fin, combinate dupa gust. 2. Tot materialul se trece prin masina de tocat, cu sita cu...

Caltabos (reteta din cartea Silviei Jurcovan)
Cele mai apreciate rețete
Prajitura simpla cu nuci si mere
1
Prajituri

Prajitura simpla cu nuci si mere

Se curata merele si se dau pe razatoarea mare, intr-un castron. Se adauga ouale intregi si se amesteca. Se pune zaharul,...

Prajitura simpla cu nuci si mere
Prajitura cu foi de zahar ars
2
Prajituri

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Piept de gasca cu sos Cassis
3
Mancaruri cu carne

Piept de gasca cu sos Cassis

se incalzeste cuptorul la 150 grade C. Se spala carnea, se sterge si se condimenteaza. Se pune la cuptor pentru 40 de minute....

Piept de gasca cu sos Cassis
Paella (reteta originala)
4
Mancaruri cu orez

Paella (reteta originala)

Paella, reteta traditionala spaniola, a pornit din regiunea Valencia in varianta retetei originale, raspandindu-se apoi in...

Paella (reteta originala)
Varza dulce cu pui
5
Mancaruri cu varza

Varza dulce cu pui

Cum am facut eu: am pus la calit ceapa taiata marunt+un pic de sare; dupa cateva minute am pus si boiaua. Am pus carnea,...

Varza dulce cu pui
Parteneri
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Prajitura cu Nutella si nuca prajita
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita