Tort Schwarzwald

Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu latura de 23 cm. Se pun hirtii

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blaturi: 150 g nuci macinate
  • 4 albusuri
  • 2 dl zahar pudra
  • Umplutura: 4 dl smintina de frisca
  • 1 lingura zahar vanilat
  • Ornare: 100-150 g ciocolata de menaj
  • cacao

Mod de preparare

Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu latura de 23 cm. Se pun hirtiile pe tavi de aragaz, se ung cu grasime formele desenate. Albusurile se bat tare, se adauga zaharul pudra si se amesteca in continuare citeva minute. Se pun cu atentie nucile. Se intinde compozitia pe formele desenate. Se coace in mijlocul cuptorului la 150 grade, 15 min. Blaturile se desfac de hirtie cind s-au racit putin. Se lasa sa se raceasca.


Se topeste ciocolata pentru ornat. Se intinde subtire pe hirtie pergament. Se taie in patratele inainte de a se fi racit complet. Se bate frisca cu zaharul vanilat. Blaturile se lipesc cu aproape jumatate din cantitatea de frisca. Restul se intinde pe deasupra si pe marginile tortului. Se orneaza cu bucatelele de ciocolata. Se pudreaza cu cacao inainte de servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc