Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu latura de 23 cm. Se pun hirtii
Se pune cuptorul la incalzit. Se deseneaza pe hirtie pergament 3 forme de blat: cercuri cu diam de 24 cm sau patrate cu latura de 23 cm. Se pun hirtiile pe tavi de aragaz, se ung cu grasime formele desenate. Albusurile se bat tare, se adauga zaharul pudra si se amesteca in continuare citeva minute. Se pun cu atentie nucile. Se intinde compozitia pe formele desenate. Se coace in mijlocul cuptorului la 150 grade, 15 min. Blaturile se desfac de hirtie cind s-au racit putin. Se lasa sa se raceasca.
Se topeste ciocolata pentru ornat. Se intinde subtire pe hirtie pergament. Se taie in patratele inainte de a se fi racit complet. Se bate frisca cu zaharul vanilat. Blaturile se lipesc cu aproape jumatate din cantitatea de frisca. Restul se intinde pe deasupra si pe marginile tortului. Se orneaza cu bucatelele de ciocolata. Se pudreaza cu cacao inainte de servire.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii