Tort Scufita Rosie

Tort Scufita Rosie este o reteta de tort delicioasa. Daca faceti acest tort pentru o aniversare cu copii cu siguranta veti fi vedeta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tort Scufita Rosie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 plic zahar vaniliat
  • 3 oua
  • 100 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2-3 linguri Nutella
  • 1 pahar visine din compot
  • fara samburi
  • Pentru crema:
  • 400-500 g branza dulce
  • 150 g frisca lichida
  • zahar vaniliat
  • 150 g zahar pudra
  • coaja de lamaie dupa gust
  • Pentru decorat:
  • 1 plic Tort -gelee rosu Dr. Oetker
  • 1 plic Praf de frisca
  • 150 ml suc de visine
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 8- 10 visine

Mod de preparare

Tort Scufita Rosie este o reteta de tort delicioasa. Daca faceti aceasta reteta de tort pentru o aniversare cu copii cu siguranta veti fi vedeta.

1.Untul, zaharul pudra, zaharul vaniliat se freaca pana se obtine o spuma. Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se omogenizeaza treptat in crema de unt, iar albusurile se bat spuma. Faina si praful de copt se amesteca si se incorporeaza treptat in compozitia din galbenusuri.
Se adauga spuma de albusuri.

2. Jumatate din compozitie se toarna intr-o forma de tort detasabila.In compozitia ramasa se adauga crema de Nutella si se amesteca pina se obtine o compozitie omogena.

3. Intr-un castron se lasa la scurs visinele din compot (din care scoatem 8-10 ptr decorarea tortului).
Fructele ramase se adauga in compozitia cu nuga si apoi se toarna in forma de copt peste primul amestec.
Dupa coacere,blatul se lasa la racit.

4.Se amesteca branza cu zaharul pudra si vaniliat,coaja de lamaie dupa gust si smantina lichida.
Crema astfel obtinuta se intinde pe blatul racit si se lasa 30 minute la frigider.

5.Jeleul pentru tort se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj (folosind siropul de visine) si se toarna peste crema de branza.



Dupa ce s-a intarit tortul se decoreaza cu frisca si visine. Tortul scufita rosie se serveste felii cu o bautura racoritoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
3
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Tarta cu mere si scortisoara
4
Tarte

Tarta cu mere si scortisoara

Eu nu mananc inghetata in timpul iernii, dar aceasta combinatie de tarta cu mere servita fierbinte cu doua cupe de inghetata...

Tarta cu mere si scortisoara
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
5
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Parteneri
Desert tort Lucia (86 de ani)
Bucataras.RO

Desert tort Lucia (86 de ani)

Desert tort Lucia (86 de ani)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola