Tort secuiesc

Sfaramam 10 dkg de untura in 22 dkg de faina, adaugam 10 dkg zahar pudra, putina sampanie, putin otet, 2 galbenusuri si putina smantana, astfel incat

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 22 dkg faina
  • 10 dkg untura
  • 10 dkg zahar pudra
  • Putina sampanie
  • Putin otet
  • 2 galbenusuri
  • Putina smantana
  • Gem
  • Pentru crema:
  • 4 albusuri
  • 22 dkg zahar pudra
  • 22 dkg nuca macinata

Mod de preparare

Sfaramam 10 dkg de untura in 22 dkg de faina, adaugam 10 dkg zahar pudra, putina sampanie, putin otet, 2 galbenusuri si putina smantana, astfel incat sa obtinem un aluat usor de intins. Framantam bine. Punem aluatul intr-o tava, il ungem cu gem si acoperim cu urmatoarea uplutura: batem spuma 4 albusuri, amestecam galbenusurile cu 22 dkg zahar pudra, adaugam 22 dkg nuca macinata. Amestecam si turnam peste aluat. Coacem prajitura si o servim feliata in fasii.
Alte retete de torturi recomandate

Tiramisu

Tort cu visine

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori