Tortul Snickers-Bounty este un tort care se apropie foarte mult de gusturile celor doua tipuri de ciocolata pe care le cunoastem si pe care le gasim oricunde in comert. Iar ca sa vedeti ca am dreptate, va invit sa incercati acest minunat tort!
Caramelizam 5 linguri zahar. Adaugam untul si amestecam bine, pe foc mic, cateva minute. Separat amestecam galbenusurile cu celelalte 5 linguri de zahar facut pudra. Turnam amestecul peste untul cu zahar, amestecand repede. Adaugam nuca macinata mare. Mai tinem pe foc aproximativ 3 minute, pana se ingroasa, tot amestecand. Cand oprim focul punem si esenta de rom. Turnam peste o parte din blat si nivelam. Pe foc mic, amestecam ciocolata alba cu frisca lichida, doar pana se obtine un amestec omogen – nu trebuie sa fiarba! Oprim focul si adaugam nuca de cocos. Dupa ce se raceste vreo 10-15 minute, intindem peste stratul de caramel cu nuci si dam la rece. Topim la bain-marie ciocolata neagra cu cele 2 linguri de ulei. Lasam sa se tempereze un pic, apoi o turnam peste tort.
Tortul Snickers-Bounty se serveste rece, de la frigider.
Reteta de tort Snickers-Bounty a fost propusa pe forumul Culinar.ro de IriA.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii