Blatul. Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga
Blatul.
Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn.
Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit.
Se adauga faina cernuta intercalata cu albusurile spuma in doua reprize.
Se adauga untul topit fara a fi incalzit.
Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min.
Se incearca cu andreaua. Aceasta compozitie de blat este ca o coca de biscuiti fina.
Crema.
Zaharul cu o ceasca de apa se fierb intr-o tigaie, pana se leaga.
Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul
si batand totul pana se raceste.
Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa pana devine
alifioasa, adaugand si 100 g unt.
Se amesteca restul untului in siropul batut cu
galbenusurile si cand ciocolata s-a racit se adauga in crema.
Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros. Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar
partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.
Se pot face si careuri din zahar alb bine legat.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii