Blatul. Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga
Blatul.
Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn.
Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit.
Se adauga faina cernuta intercalata cu albusurile spuma in doua reprize.
Se adauga untul topit fara a fi incalzit.
Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min.
Se incearca cu andreaua. Aceasta compozitie de blat este ca o coca de biscuiti fina.
Crema.
Zaharul cu o ceasca de apa se fierb intr-o tigaie, pana se leaga.
Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul
si batand totul pana se raceste.
Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa pana devine
alifioasa, adaugand si 100 g unt.
Se amesteca restul untului in siropul batut cu
galbenusurile si cand ciocolata s-a racit se adauga in crema.
Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros. Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar
partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.
Se pot face si careuri din zahar alb bine legat.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii