Tort Socolatina

Blatul. Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn. Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit. Se adauga

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul - 6 oua
  • 125 g zahar pudra. 100 g faina
  • 60 g unt. 1 baton vanilie
  • Crema - 300 g zahar pudra
  • 200 g ciocolata
  • 500 g unt
  • 8 galbenusuri
  • Glazura - crema de ciocolata
  • Decor - 150 g migdale
  • 200 g zahar tos

Mod de preparare

Blatul.

Galbenusurile cu zaharul pudra se bat 6-7 min cu lingura de lemn.

Se include batonul de vanilie despicat in doua si fin maruntit.

Se adauga faina cernuta intercalata cu albusurile spuma in doua reprize.

Se adauga untul topit fara a fi incalzit.

Compozitia se coace in forma unsa cu unt si presarata cu faina, la foc potrivit, circa 40 min.

Se incearca cu andreaua. Aceasta compozitie de blat este ca o coca de biscuiti fina.

Crema.

Zaharul cu o ceasca de apa se fierb intr-o tigaie, pana se leaga.

Cu cate putin din acest sirop fierbinte se stropesc galbenusurile, intr-un cazanel, dizolvand cu telul

si batand totul pana se raceste.

Se topeste apoi ciocolata cu o ceasca de apa pana devine

alifioasa, adaugand si 100 g unt.

Se amesteca restul untului in siropul batut cu

galbenusurile si cand ciocolata s-a racit se adauga in crema.

Blatul biscuit copt si racit se taie orizontal in trei felii peste care se asterne pe fiecare un strat de crema gros. Se garniseste si pe deasupra si imprejur tot cu crema, iar

partile laterale ale tortului se presara cu migdale tocate si prajite.

Se pot face si careuri din zahar alb bine legat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide