Tort special de ciocolata

Tortul special de ciocolata se serveste umplut cu doua creme. Pentru blat va trebuie 225 g ciocolata amaruie.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 225 g ciocolata amaruie
  • patru oua
  • doua linguri de zahar
  • 100 g unt
  • 100 g faina si
  • o lingurita de praf de copt
  • Crema inchisa la culoare:
  • 350 g ciocolata
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • 2 linguri de coniac
  • Crema alba:
  • 350 g ciocolata alba
  • 50 g unt
  • 300 g frisca
  • 100 g ciocolata amaruie si
  • pudra de cacao pentru presarat

Mod de preparare

Pentru tortul special de ciocolata se freaca ouale cu zaharul, se adauga faina, praful de copt, albusurile spuma si la urma ciocolata topita. Se amesteca bine si se coace la foc potrivit. Dupa ce s-a racit, se taie in trei felii.
Pentru crema inchisa la culoare se topeste ciocolata pe baie de aburi, apoi se pune untul, coniacul si frisca batuta, se amesteca bine, dupa care se aseaza in primele doua foi care se pun inapoi in forma in care s-au copt.
Crema alba se prepara ca si crema neagra, dupa care se aseaza in celelalte foi. Dati la frigider, timp de 4-5 ore. Pentru carliontii de ciocolata, se folosesc 100 g ciocolata amaruie si pudra de cacao pentru presarat.


Tortul special de ciocolata se serveste umplut cu doua creme.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori