Tort spirala cu ananas

Tortul spirala cu ananas este o reteta de tort absolut delicioasa si deosebita, perfecta pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare. Un tort cu crema de branza cu fructe si blat de biscuiti.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort spirala cu ananas

Ingrediente

  • Pentru blatul de biscuit:
  • 6 oua
  • 180 g. zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 g. faina
  • 100 g. amidon
  • 4 linguri cacao
  • 2 lingurite praf de copt.
  • Pentru umplutura:
  • 500 g. Mascarpone
  • 200 g. smantana
  • sucul de la o lamaie
  • 250 g. zahar
  • 9 foi de gelatina alba
  • 400 ml. frisca lichida
  • 1 conserva ananas (850 ml).
  • In plus:
  • 2-4 linguri fulgi de cocos
  • ananas proaspat
  • praline cu cocos.

Mod de preparare

Din ingredientele pentru biscuit se formeaza un aluat, care se rastoarna cu grija intr-o tava tapetata cu hartie cerata. Se coace 15 minute la 200 grade C. Dupa care, cu ajutorul unui prosop de bucatarie curat si umed, care se aseaza direct peste tava, se rastoarna, cu fermitate pe "suprafata de lucru". Se scoate, cu grija, hartia de copt si se ruleaza, cu grija.

Se face o crema din Mascarpone, smantana, suc, zahar si gelatina, in prealabil inmuiata si apoi "topita" cateva secunde la microunde sau la bain-marie. Se scurg bine rondelele de ananas si se taie bucatele. Se bat 200 ml. frisca si se amesteca cu bucatelele de ananas. Compozitia de frisca si ananas se amesteca cu compozitia de Mascarpone.

Se deruleaza blatul si se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva. Se repartizeaza intreaga compozitie pe blatul derulat. Apoi, cu un cutit mare si lung, se taie foaia de biscuit, unsa cu crema, in fasii de 4 cm. largime. Pe un platou de tort se infasoara feliile de biscuit, una in continuarea celeilalte, in forma de melc, cu crema pe dinauntru.

Inainte de finisare, tortul se pune la rece pentru o ora, dupa care se continua cu "infrumusetarea" lui, adica cu "imbracarea" tortului cu restul de frisca (200 ml) batuta tare. Fulgii de cocos se rumenesc putin intr-o tigaie fara grasime si apoi se presara pe marginea exterioara a tortului si putin in mijlocul lui. Se taie ananasul proaspat si se orneaza tortul cu bucati de ananas si praline cu cocos.

Reteta Tort spirala cu ananas a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Bucataras.RO

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval

Îmi plac foarte mult toate aceste ingrediente, așa că m-am gândit să le combin, pentru a face o mâncare...

Chiftelute cu spaghete, in sos de smantana si cascaval
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa