Blatul. Zaharul si ouale se bat bine cu telul in bain marie. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se da la o parte sa se raceasca. Se adauga colorant alim
Blatul.
Zaharul si ouale se bat bine cu telul in bain marie. Dupa ce compozitia s-a ingrosat se da la o parte sa se raceasca. Se adauga colorant alimentar carmin, untul topit si faina repede. Se coace in forma de tort la cuptor, la foc mic. Rece, blatul se taie orizontal in doua felii care se insiropeaza cu un sirop lejer preparat din coaja de portocala i asa pe zahar si dizolvate impreuna in zeama portocalelor si apa.
Se umple tortul cu marmelada de caise cu care se si imbraca, dupa ce s-a insiropat blatul si pe deasupra. Se glaseaza cu glazura de portocale.
Glazura.
Zaharul pudra cernut se freaca cu zeama de portocale pana cand capata consistenta dorita.
Tortul se garniseste cu felii de portocale curatate de pielite si flori din frisca.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii