Oparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma albusurile, intre timp adaug
Oparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma albusurile, intre timp adaugam zaharul si migdalele macinate. Turnam amestecul intr-o forma cu inel captusita cu hartie de copt si coacem la cuptorul pre-incalzit la 200 de grade C 20-25 de minute. Scoatem prajitura de la cuptor si indepartam inelul formei, lasam la racit, o rasturnam pe o farfurie si indepartam hartia de copt, lasam din nou sa se raceasca. Pentru crema amestecam galbenusurile, frisca si zaharul intr-o oala mica si amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa. Nu trebuie fiarta sau oparita! O luam de pe foc si amestecand in continuare adaugam incet untul taiat bucatele si o racim. Punem tortul inapoi in forma si il taiem in doua foi. Punem deoparte o cantitate suficienta din crema cat sa putem unge marginile. Umplem tortul cu lingura cu restul de crema si o netezim deasupra. Topim zaharul, adaugam migdalele feliate si le prajim putin amestecand continuu, apoi le presaram peste crema. Punem la rece cel putin2 ore. La servire indepartam inelul formei , punem tortul pe o farfurie si ungem cu crema pusa deoparte.
Alte retete torturi recomandate
Tort ciocolata
Tort cu mere
Tiramisu original
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseIntotdeauna cand iau lapte dulce de la tarani sau chiar de la mama de la tara, inainte de a-l fierbe il incerc punand intr-o...
Branza naturala din lapte de vaca
Comentarii