Oparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma albusurile, intre timp adaug
Oparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma albusurile, intre timp adaugam zaharul si migdalele macinate. Turnam amestecul intr-o forma cu inel captusita cu hartie de copt si coacem la cuptorul pre-incalzit la 200 de grade C 20-25 de minute. Scoatem prajitura de la cuptor si indepartam inelul formei, lasam la racit, o rasturnam pe o farfurie si indepartam hartia de copt, lasam din nou sa se raceasca. Pentru crema amestecam galbenusurile, frisca si zaharul intr-o oala mica si amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa. Nu trebuie fiarta sau oparita! O luam de pe foc si amestecand in continuare adaugam incet untul taiat bucatele si o racim. Punem tortul inapoi in forma si il taiem in doua foi. Punem deoparte o cantitate suficienta din crema cat sa putem unge marginile. Umplem tortul cu lingura cu restul de crema si o netezim deasupra. Topim zaharul, adaugam migdalele feliate si le prajim putin amestecand continuu, apoi le presaram peste crema. Punem la rece cel putin2 ore. La servire indepartam inelul formei , punem tortul pe o farfurie si ungem cu crema pusa deoparte.
Alte retete torturi recomandate
Tort ciocolata
Tort cu mere
Tiramisu original
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii