Oparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma albusurile, intre timp adaug
Oparim migdalele si le curatam de coaja, le uscam intr-o tava captusita cu un servet de hartie. Pentru aluat, batem spuma albusurile, intre timp adaugam zaharul si migdalele macinate. Turnam amestecul intr-o forma cu inel captusita cu hartie de copt si coacem la cuptorul pre-incalzit la 200 de grade C 20-25 de minute. Scoatem prajitura de la cuptor si indepartam inelul formei, lasam la racit, o rasturnam pe o farfurie si indepartam hartia de copt, lasam din nou sa se raceasca. Pentru crema amestecam galbenusurile, frisca si zaharul intr-o oala mica si amestecam continuu la foc mic pana se ingroasa. Nu trebuie fiarta sau oparita! O luam de pe foc si amestecand in continuare adaugam incet untul taiat bucatele si o racim. Punem tortul inapoi in forma si il taiem in doua foi. Punem deoparte o cantitate suficienta din crema cat sa putem unge marginile. Umplem tortul cu lingura cu restul de crema si o netezim deasupra. Topim zaharul, adaugam migdalele feliate si le prajim putin amestecand continuu, apoi le presaram peste crema. Punem la rece cel putin2 ore. La servire indepartam inelul formei , punem tortul pe o farfurie si ungem cu crema pusa deoparte.
Alte retete torturi recomandate
Tort ciocolata
Tort cu mere
Tiramisu original
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii