Tort Televizor

Tortul televizor este atat de gustos precum si arata. Reteta tortului poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva, cu siguranta va avea succes.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata
Tort Televizor

Ingrediente

  • Blat 1:
  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 vanilie
  • 1 praf de copt
  • faina cit cuprinde.
  • Blat 2:
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura smintina sau lapte
  • 3 linguri zahar
  • 50 gr.unt
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingirita amoniac dizolvat intr-un paharut lapte pe foc si faina cit cuprinde.
  • Crema:
  • o budinca
  • 200 gr. unt
  • 200 gr. zahar pudra
  • sucul de la o lamiie.
  • Glazura:
  • 200 gr. zahar pudra
  • 2-3 linguri cacao
  • 3 linguri apa fierbinte si se freaca in bain marie
  • pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca.

Mod de preparare

Blat 1:

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul, galbenusurile, faina cit sa iasa un aluta consistent, praful de copt. Se coace aluatul pe fundul tavii.

Blat 2: Se face un aluat suficient de consistent care sa se poata intinde. Se coc 2 foi pe dosul tavii. Se amesteca untul cu budinca bine racita . Se asaza blatul 2(o foaie) se pune 1/2 crema, se asaza blatul 1, deasupra cealalta 1/2 crema, apoi a doua foaie din blatul 2.

Crema: se freaca zaharul pudra cu unt si zeama de la o lamiie.

Glazura: zahar pudra, 2-3 linguri cacao si 3 linguri apa fierbinte se freaca in bain marie, pina se ingroasa ca o smintina. Cind e aproape gata se adauga unt cit o nuca. Glazura fierbinte se toarna deasupra.


Tortul Televizor se serveste rece, felii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide