Tortul tip Savarina este de fapt o savarina mare, de dimensiunea unui tort. Pentru reteta tort tip Savarina aveti nevoie de faina, zahar, pesmet, oua, coaja de lamaie si sirop.
Tortul tip Savarina este de fapt o savarina mare, de dimensiunea unui tort. Este la fel de gustos ca si o savarina obisnuita, insa tortul tip Savarina este mai usor de facut deoarece nu trebuie sa pregatiti zeci de forme, ci doar una singura.
Se separa albusurile de galbenusuri in doua vase. Se bat albusurile pana devin spuma. Se bat galbenusurile la care se adauga 7 linguri de zahar, aromele (2 capacele esenta vanilie, 2 capacele esenta rom si o jumatate de lamaie rasa), un praf de sare si 7 linguri de pesmet. Dupa ce continutul este omogen se adauga albusurile si se amesteca. Forma de tort se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Compozitia se pune la tava si se introduce la cuptor 35-40 min.
Pentru sirop: la 800ml apa se adauga 200g zahar; se fierbe si se adauga 2 capacele de esenta rom. Dupa ce ati scos tava din cuptor lasati-o pe geam aprox. 15 min sa se raceasca. Partea care s-a umflat în timpul coacerii o taiati drept. Atat bucata taiata (ce va functiona pe post de „capac”) cat si blatul propriu-zis se insiropeaza din belsug. Deasupra blatului se pune o strat consistent de frisca si gem de capsuni. Se pune bucata taiata din tortul tip savarina („capacul”) deasupra.
Se orneaza dupa plac. Eu am folosit capsuni, frisca, gem de capsuni si bilute comestibile pentru ornat.
Alte retete de tort recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puia) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAm salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii