Tortul tip Savarina este de fapt o savarina mare, de dimensiunea unui tort. Pentru reteta tort tip Savarina aveti nevoie de faina, zahar, pesmet, oua, coaja de lamaie si sirop.
Tortul tip Savarina este de fapt o savarina mare, de dimensiunea unui tort. Este la fel de gustos ca si o savarina obisnuita, insa tortul tip Savarina este mai usor de facut deoarece nu trebuie sa pregatiti zeci de forme, ci doar una singura.
Se separa albusurile de galbenusuri in doua vase. Se bat albusurile pana devin spuma. Se bat galbenusurile la care se adauga 7 linguri de zahar, aromele (2 capacele esenta vanilie, 2 capacele esenta rom si o jumatate de lamaie rasa), un praf de sare si 7 linguri de pesmet. Dupa ce continutul este omogen se adauga albusurile si se amesteca. Forma de tort se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Compozitia se pune la tava si se introduce la cuptor 35-40 min.
Pentru sirop: la 800ml apa se adauga 200g zahar; se fierbe si se adauga 2 capacele de esenta rom. Dupa ce ati scos tava din cuptor lasati-o pe geam aprox. 15 min sa se raceasca. Partea care s-a umflat în timpul coacerii o taiati drept. Atat bucata taiata (ce va functiona pe post de „capac”) cat si blatul propriu-zis se insiropeaza din belsug. Deasupra blatului se pune o strat consistent de frisca si gem de capsuni. Se pune bucata taiata din tortul tip savarina („capacul”) deasupra.
Se orneaza dupa plac. Eu am folosit capsuni, frisca, gem de capsuni si bilute comestibile pentru ornat.
Alte retete de tort recomandate:
Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniSe spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.
Salata de leurdaPentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...
Chiftelute frigaruiBucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la VascauEste o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Mosocoarna cu pruneO prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.
Prajitura ToscaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii