Tort tip Savarina

Tortul tip Savarina este de fapt o savarina mare, de dimensiunea unui tort. Pentru reteta tort tip Savarina aveti nevoie de faina, zahar, pesmet, oua, coaja de lamaie si sirop.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort tip Savarina

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 6 oua
  • 7 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 7 linguri pesmet
  • Esenta vanilie
  • Esenta rom
  • Coaja lamaie
  • Un praf de sare
  • Pentru sirop
  • 200g zahar
  • 800ml apa
  • Esenta rom
  • Pentru ornat
  • Frisca
  • Gem capsuni
  • Capsuni
  • Ornamente

Mod de preparare

Tortul tip Savarina este de fapt o savarina mare, de dimensiunea unui tort. Este la fel de gustos ca si o savarina obisnuita, insa tortul tip Savarina este mai usor de facut deoarece nu trebuie sa pregatiti zeci de forme, ci doar una singura.
Se separa albusurile de galbenusuri in doua vase. Se bat albusurile pana devin spuma. Se bat galbenusurile la care se adauga 7 linguri de zahar, aromele (2 capacele esenta vanilie, 2 capacele esenta rom si o jumatate de lamaie rasa), un praf de sare si 7 linguri de pesmet. Dupa ce continutul este omogen se adauga albusurile si se amesteca. Forma de tort se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Compozitia se pune la tava si se introduce la cuptor 35-40 min.

Pentru sirop: la 800ml apa se adauga 200g zahar; se fierbe si se adauga 2 capacele de esenta rom. Dupa ce ati scos tava din cuptor lasati-o pe geam aprox. 15 min sa se raceasca. Partea care s-a umflat în timpul coacerii o taiati drept. Atat bucata taiata (ce va functiona pe post de „capac”) cat si blatul propriu-zis se insiropeaza din belsug. Deasupra blatului se pune o strat consistent de frisca si gem de capsuni. Se pune bucata taiata din tortul tip savarina („capacul”) deasupra.


Se orneaza dupa plac. Eu am folosit capsuni, frisca, gem de capsuni si bilute comestibile pentru ornat.
Alte retete de tort recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Feijoada - tocana braziliana cu fasole
2
Mancaruri cu carne

Feijoada - tocana braziliana cu fasole

Feijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...

Feijoada - tocana braziliana cu fasole
Ciorba de loboda cu omleta
3
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Ciorba de loboda cu franjuri de ou
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu franjuri de ou

Ador să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...

Ciorba de loboda cu franjuri de ou
Desert prajitura felie de lapte
5
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Parteneri
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Bucataras.RO

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)

Am salvat eu mai acum cateva luni un filmulet cu lipiile astea si tot cautam cheful sa le fac. Cheful mi-a venit din cauza...

Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola