Tiramisu reţetă cu blat

Desi nu este Tiramisu reteta originala, varianta de fata a iesit un deliciu! Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la o

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 3 oua
  • U praf de sare
  • 90g zahar
  • 50 g faina
  • 40 g amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru crema
  • 60 ml cafea neagra
  • 75 ml Amqretto
  • 500 g crema de cascaval mascarpone
  • 250 g branza
  • 50 g zahar
  • 1 plic de gelatina incolora
  • 250 ml frisca
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Pudra de cacao

Mod de preparare

Tiramisu reţetă cu blat

Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la oua, se amesteca usor.

Compozitia se desarta in forma de tort cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se introduce in cuptorul incalzit la 200°C pentru 15 – 20 de minute pana se rumeneste.

Se raceste in forma de tort si a doua zi se taie pe orizontala, in doua blaturi.

Pentru umplutura, cafeaua se amesteca cu 3 linguri de lichior Amaretto.

Crema de cascaval mascarpone, branza, zaharul si restul de amaretto se amesteca sa fie o compozitie omogena.

Gelatina se inmoaie in 3 linguri de apa, se incalzeste pana se topeste. Se amesteca putina crema de cascaval mascarpone cu gelatina, compzitia se adauga la crema de mascarpone ramasa. Se amesteca din nou si se pune la rece.

Frisca se bate cu zaharul vanilat si se amesteca cu compozitia intarita.

Primul blat se asaza pe platou si se inchide in forma de tort. Blatul se acopera cu 4-5 linguri de crema, se acopera cu celalalt blat care se stropeste cu amestec de cafea si amaretto. Crema ramasa se pune deasupra, se niveleaza si se presara abundent cu pudra de cacao.
Alte torturi recomandate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
1
Prajituri

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video

Placinta cu branza dulce si stafide este usor de facut, foarte gustoasa, iar aluatul se potriveste perfect si la placinta cu...

Prajitura cu branza dulce si stafide - Reteta video
Piersicute
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Piersicute

Piersicutele intotdeauna nelipsite pe masa de Sarbatori…. si-n copilarie dar si acum.

Piersicute
Iepure cu cartofi la cuptor
3
Mancaruri cu carne

Iepure cu cartofi la cuptor

O mancare gustoasa in sezonul rece

Iepure cu cartofi la cuptor
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
5
Cozonac

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)

Pentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.

Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)
Parteneri
Desert waffle cu capsuni
Bucataras.RO

Desert waffle cu capsuni

"picnicul bucatarasilor".

Desert waffle cu capsuni
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola