Desi nu este Tiramisu reteta originala, varianta de fata a iesit un deliciu! Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la o
Tiramisu reţetă cu blat
Galbenusurile se freaca spuma cu sare si zahar. Se adauga albusurile batute spuma tare. Faina se amesteca cu amidon si praf de copt si se adauga la oua, se amesteca usor.
Compozitia se desarta in forma de tort cu diametru de 26 cm tapetata cu hartie de copt, se niveleaza si se introduce in cuptorul incalzit la 200°C pentru 15 – 20 de minute pana se rumeneste.
Se raceste in forma de tort si a doua zi se taie pe orizontala, in doua blaturi.
Pentru umplutura, cafeaua se amesteca cu 3 linguri de lichior Amaretto.
Crema de cascaval mascarpone, branza, zaharul si restul de amaretto se amesteca sa fie o compozitie omogena.
Gelatina se inmoaie in 3 linguri de apa, se incalzeste pana se topeste. Se amesteca putina crema de cascaval mascarpone cu gelatina, compzitia se adauga la crema de mascarpone ramasa. Se amesteca din nou si se pune la rece.
Frisca se bate cu zaharul vanilat si se amesteca cu compozitia intarita.
Primul blat se asaza pe platou si se inchide in forma de tort. Blatul se acopera cu 4-5 linguri de crema, se acopera cu celalalt blat care se stropeste cu amestec de cafea si amaretto. Crema ramasa se pune deasupra, se niveleaza si se presara abundent cu pudra de cacao.
Alte torturi recomandate
Muffins cu mere si nuci sunt o gustare delicioasa si sanatoasa, usor de pregatit. Reteta de briose cu fructe se prepara usor...
Muffins cu mere si nuciAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraEste o ciorba foarte gustoasa. Bulionul de zarzare ii da un gust absolut delicios si special!
Ciorba de pui cu bulion de zarzareTortul cu mousse alb si fructe de padure este o reteta usoara, delicata si racoroasa. Combinatia de dulce-acrisor este...
Tort cu mousse alb si fructe de padureAm gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Chec cu nuci si rahatDupa culesul merelor din aceasta toamna, m-am gandit ca ma pot delecta cu un strudel cum am vazut reteta in caietul mamei...a...
Strudel cu mere din aluat de casaTort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...
Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazieFursecurile cu ciocolata sunt o gustare delicioasa, perfecta pentru a satisface pofta de dulce sau pentru a insoti o ceasca...
Fursecuri cu ciocolata - moi si dulci
Comentarii