Tiramisu reţetă cu blat Blatul de tort se taie in 3 sau 2 bucati -dupa preferinte. Pentru sirop se face un ness sau o cafea ce se indulceste dupa gust cu zahar vanilat si se
Blatul de tort se taie in 3 sau 2 bucati -dupa preferinte. Pentru sirop se face un ness sau o cafea ce se indulceste dupa gust cu zahar vanilat si se aromatizeaza cu 2-3 pliculete amaretto. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul tos, se adauga esenta rom si restul de amaretto si apoi branza mascarpone. Se unge fiecare felie de blat insiropat in prealabil, inclusiv partea de sus a tortului care se pudreaza cu cacao. Se da la rece pentru 24 ore. Este super bun. Varianta clasica e ca blatul sa fie din piscoturi, dar e foarte bun si asa. In varianta optionala se poate face crema se adauga la crema tiramisu clasica, spuma de capsune, de zmeura, afine etc. Spuma se face din albusurile ramase care se freaca cu zahar si cu fructele (acestea se gasesc si congelate pe timp de iarna). Este foarte buna si varianta cu fructe.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranz O domnisoara m-a intrebat ce sa-i prepare iubitului ca sa-i placa si sa o aprecieze. Raspunsul il gasiti ilustrat si...
Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman
Comentarii