Tiramisu reţetă cu blat

Tiramisu reţetă cu blat Blatul de tort se taie in 3 sau 2 bucati -dupa preferinte. Pentru sirop se face un ness sau o cafea ce se indulceste dupa gust cu zahar vanilat si se

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Tiramisu reţetă cu blat

Ingrediente

  • 2 cutii mascarpone romaneasca
  • 2 plicuri zahar tos-aprox. 400 gr
  • amaretto lichior sau potentator de gust amaretto -se gaseste in comert-4 pliculete
  • esenta rom
  • ness/cafea
  • zahar vanilat
  • cacao
  • 8 oua doar galbenusurile
  • blat de tort.
  • Optional capsune
  • zmeura congelata.

Mod de preparare

Blatul de tort se taie in 3 sau 2 bucati -dupa preferinte. Pentru sirop se face un ness sau o cafea ce se indulceste dupa gust cu zahar vanilat si se aromatizeaza cu 2-3 pliculete amaretto. Galbenusurile se bat spuma cu zaharul tos, se adauga esenta rom si restul de amaretto si apoi branza mascarpone. Se unge fiecare felie de blat insiropat in prealabil, inclusiv partea de sus a tortului care se pudreaza cu cacao. Se da la rece pentru 24 ore. Este super bun. Varianta clasica e ca blatul sa fie din piscoturi, dar e foarte bun si asa. In varianta optionala se poate face crema se adauga la crema tiramisu clasica, spuma de capsune, de zmeura, afine etc. Spuma se face din albusurile ramase care se freaca cu zahar si cu fructele (acestea se gasesc si congelate pe timp de iarna). Este foarte buna si varianta cu fructe.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori