Tortul vanilat este un desert delicios si iubit de toata lumea.
Pentru blat, bati albusurile spuma tare, adaugi zaharul treptat si bati pana se topeste. adaugi galbenusurile pe rand, zaharul vanilat, dupa care pui faina si amesteci usor, de jos in sus. Torni compozitia intr-o forma de tort. Forma de tort se introduce in cuptorul incins, la foc mic, pentru 40-45 minute. Se lasa sa se raceasca in forma dupa cre se taie in trei. Budinca se pregateste conform instructiunilor de pe plic. Cele trei bucati de blat se insiropeaza cu zeama de compot. Intre blaturi se pune crema de vanilie. Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza, dupa inspiratie cu fructe.
Se serveste dupa ce se lasa cateva ore la rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii