Pentru onomastica tatalui meu am pregătit un tort cu nucă, cremă de unt şi cremă de ciocolată, struguri, fistic şi alune de pădure glazurate.
Blatul:
Se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se coace aprox 35 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit.
Siropul:
Se prepară siropul cu apa şi zahărul, se lasă să fiarbă cam 5 minute. Se dă de pe foc, se adaugă esenţă de rom după gust, şi se lasă la răcit.
Se taie blatul de tort în trei foi şi se însiropează.
Crema de unt:
Se amestecă bine cu mixerul untul cu zahărul, cacaoa, zahărul vanilat Bourbon şi cafeaua.
Alunele glazurate:
Alunele de pădure se rumenesc într-o crăticioară, fără ulei, doar cu puţină sare. Se lasă la răcit şi se decojesc.
Se topeşte ciocolata albă într-un ibric, pe baie de abur, se lasă un pic la răcit. Se dau alunele prin ciocolată, se lasă la uscat pe o bucată de foaie de aluminiu. Se presară pe ele zahăr colorat.
Crema de ciocolată albă:
Se bate frişca lichidă, dar mai moale. Se adaugă peste ea ciocolata topită mai devreme şi se amestecă uşor cu o spatulă, (nu cu mixerul pentru că se va întări prea tare).
Asamblare şi Decor:
Se întinde crema de unt peste prima foaie de tort, se adaugă foaia de mijloc, apoi o treime din cremă de ciocolată albă, struguri albi curăţaţi se pieliţe şi seminţe şi apoi capacul tortului. Se îmbracă în crema rămasă. Se decorează cu alunele glazurate, struguri şi fistic mărunţit. Se presară zahăr colorat.
Se dă la rece până la servire.
Porţii: 15
Timp total: aprox 3h 30min
Poftă Bună!
Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/01/tort-vasile.html
Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui• taiati ceapa si ardeii kapia cuburi • setati slow cooker Crock-Pot 2,4 L Black pe modul de
Papricas cu gnocchi si lipie de casaSarmalele fierte in oala de lut au un gust deosebit si cu siguranta sunt preferatele tuturor.
Sarmale fierte in oala de lutEste un aperitiv tare bun pe masa de sarbatori, de pus la pachet sau oricum preferati sa il serviti! Important este ca e...
Chec aperitivAm pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...
Orez cu prune uscateTarta cu dovlecei zucchini este atât de bună încât o poţi mânca la micul dejun lângă o cana cu lapte, la prânz ca...
Tarta cu dovlecei zucchiniAnul acesta am pus impreuna cu mama gogonele colorate si dragute, ne-am jucat aranjandu-le in borcane, dar cel mai mult o sa...
Gogonele in saramuraSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelMama bunicii din partea tatalui meu a fost o femeie foarte credincioasa si drept urmare bunica visa calendarul si obiceiurile...
Ciorba de post cu ... afumatura si jumari de oua
Comentarii