Tortul Vis de florii cu multe fructe si blat de bezea este un tort ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Este chiar simplu de facut si veti invata si cum sa faceti panglici de ciocolata.
Secretul pentru o pavlova reusita este sa o coaceti fix o ora la cea mai mica treapta a cuptorului.
Bateti bine albusurile spuma. Adaugati tot cate 1 lingura de zahar mixand foarte bine dupa ficare, nu se adauga alta lingura pana cand cea de dinainte nu s-a dizolvat complet. Apoi se adauga otetul, amidonul si vanilia si se mai mixeaza 10-15 minute, pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.
Preincalziti cuptorul (la treapta cea mai mica), tapetati o forma de tort cu hartie rotunda si puneti bezeaua in forma niveland usor. Dati la cuptor pentru 1 ora. Bezeaua trebuie sa fie ferma dar alba.
Mixati frisca si topiti ciocolata. Dupa ce bezeaua s-a racit imbracati peretii in frisca, niveland.
Taiati fasii de hartie cerata si treceti-le prin ciocolata topita dupa care dati-le cateva minute la congelator.
Taiati o fasie de hartie mai mare, lata cat marginea tortului si suficient de lunga cat sa il cuprinda. Puneti ciocolata topita si preasarati apoi bomboane colorate sau de ciocolata alba. Raciti-o si pe ea.
Desprindeti usor hartia de pe panglicile de ciocolata si asezati-le dupa bunul plac pe tort.
Spalati si curatatai fructele daca e cazul, taiatil-le dupa bunul plac si decorati tortul cu ele.
Reteta de tort Vis de Florii cu fructe si bezea a fost propus de Orchid pe forum culinar.
Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.
Prajitura cu mere si crusta de nuciAdor să servesc primăvara o așa ciorbă de lobodă cu franjuri de ou, acrișoară!De data aceasta am acrit-o cu zeamă de...
Ciorba de loboda cu franjuri de ouSamosa cu cartofi este una dintre inepuizabilele variatiuni ale acestui fel indian de mancare de strada. In plus este o...
Samosa cu cartofiPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieNe place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereSupa ungureasca de chimen este foarte buna si foarte sanatoasa. Pentru aceasta reteta de supa trebuie sa folositi 1 lingurita...
Supa ungureasca de chimenPentru sos tartar cu patrunjel ouale se spala, se fierb tari, se curata si se toaca marunt. Ceapa verde si patrunjelul se...
Sos tartar cu patrunjelN-ai spune ca se poate face pandispan cu cirese, fara cirese, doar cu rahat. Urmareste reteta pas cu pas si invata cum sa...
Pandispan cu rahatDescopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii