Tort vis de vara

Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine. Galbenusurile se freaca cu zaharul, co

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
medie
Tort vis de vara

Ingrediente

  • Blatul :
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 100 g unt
  • 5 oua
  • Un praf de sare
  • 100 g miez nuca
  • 100 g zahar brun
  • 100 g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • ½ lingurita praf de cafea
  • 1 lingura de rom
  • 2 linguri cognac
  • 1 plic jacobs ice coffe menta
  • 1 lingura rasa de cacao
  • 1 lingurita coaja de portocale
  • Crema :
  • 400 g branza de vaci
  • 400 branza mascarpone
  • Sucul unei portocale dulci acrisoare
  • Coaja de la o portocala
  • Coaja de la o lamaie
  • 100 g zahar tos
  • Esenta de vanilie
  • 1 plic de gelatina granule
  • Decor si asanblare :
  • Fructe de padure
  • Frunzulite de menta
  • Cateva linguri de gem zmeura
  • Visine sau capsuni
  • Frisca 300 ml
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plic intaritor de frisca

Mod de preparare

Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja de portocale si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu o lingurita de lamaie. Untul se adauga la galbenusuri si la urma ciocolata topita la bain marie. Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se pune intr-un castron mai mare compozitia de galbenusuri si se pune treptat cate putin din albusuri si faina amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se adauga compozitia. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute, in functie de cuptor. Se deschide usa cuptorului nu mai devreme de 30 de minune si se face testul cu scobitoarea. Daca pe margine este gata dar in mijloc este putin moale se datoreaza ciocolatei dar este facut, nu se lasa mai mult caci blatul va fi batos.

Crema :

Branza de vaci se da prin sita si se mixeaza cu toate celelalte ingredientele mai putin gelatina. Eu prepar plicul de gelatina cu doar 50 ml de apa si nu 100 cum este trecut pe ambalaj ca sa iasa cum trebuie. Dizolvam gelatina in cei 50 ml apa rece si se lasa 10 minute dupa care se pune la bain marie doar cat sa se topeasca granulele fara a o fierbe. Cand s-a racit se adauga treptat la branza amestecandu-se usor. O dam la rece pana pregatim blatul. Dulceata de zmeura se da prin sita pentru separarea samburilor pe care-i aruncam. Taiem blatul in 4 parti.

Asamblare blat :

In forma detasabila de tort se aseaza o folie alimentara mai mare cu care se imbraca peretii formei. Asezam primul blat, in ungem cu dulceata, asezam al doilea blat, crema, apoi al treilea blat pe care il ungem cu dulceata si in final ultimul blat. Se pune o foaie de copt deasupra blatului si apoi folia alimentara. Se aseaza o greutate peste el si se da la frigider pana a doua zi. Desfacem usor forma si inlaturam folia.


Asezam tortul pe farfurie, il imbracam in frisca si ornam cu fructe.

Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Crema catalana
1
Creme

Crema catalana

Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă –...

Crema catalana
Islere
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Islere

Aceasta este varianta mea de islere, unele sunt umplute cu crema de unt, altele cu gem de caise, apoi glazurate cu ciocolata.

Islere
Tzaziki
3
Sosuri reci

Tzaziki

Vedeta bucătăriei grecești este faimoasa salată tzatziki. Este răcoroasă, absolut delicioasă și o găsești peste...

Tzaziki
Sos espagnole
4
Sosuri albe

Sos espagnole

Se prepara o supa consome de vita (cu legume pt aroma). Se caleste o lingura de faina in 40 g unt, cand este blond-brun se...

Sos espagnole
Jeleu de fructe
5
Budinci

Jeleu de fructe

Pentru jeleu de fructe se pun pe foc visinile spalate si curatate de samburi, impreuna cu apa si zahar; dupa 3-4min, se da la...

Jeleu de fructe
Parteneri
Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Bucataras.RO

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor

Pastele nu sunt numai bune și pe placul multora, ci și ușor și rapid de preparat, pentru a face mâncăruri...

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni