Tortul zebra cu frisca este o reteta de tort intr-adevar deosebit, in primul rand prin aspect, apoi prin gust. Il puteti decora in functie de evenimentul festiv la care urmeaza sa-l serviti.
Pentru blat se separa ouale, bateti cele 10 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilat cateva minute pe viteza cea mai mare pana amestecul e o crema densa. Adaugati faina, praful de copt, cacao si grisul. Mixati usor, adaugati usor laptele si uleiul, adaugati mierea. Amestecati usor cu cele 10 albusuri batute ca zapada (spuma tare) cu praful de sare. Se da in cuptorul cu ventilatie la 165 grade pt. 12-13 minute sau la cel normal la 175 grade.
Le lasati sa se raceasca fara a indeparta hartia. L-am taiat pe orizontala de doua ori. Am obtinut 3 blaturi subtiri pe care apoi le-am taiat fasii, pe lung; astfel mi-au iesit 9 fasii. Ale mele au fost de aproximativ 7-8 cm latime, aproximativ 1 cm si lungi de cat a fost tava.
Se incepe asamblarea. Prima fasie am uns-o cu frisca si-am rulat-o. Am uns si exteriorul si-am alipit urmatoarea fasie. Iar am uns cu frisca si am continuat cu urmatoarele fasii. Marginile nu le-am uns. I-am pus inelul si l-am pus la rece pana am pregatit blatul de cocos.
Ori coaceti separat doua blaturi rotunde exact cat e diametrul tortului din inel, ori taiati un blat rotund pe orizontala astfel incat sa fie de 1cm maxim 12mm. Eu am copt un singur blat si l-am taiat pe orizontala. Merge si un blat simplu pandispan daca nu va place cocosul.
Peste tortul din inel am pus blatul de cocos, am intors invers tortul cu inel cu tot am uns si partea care a fost dedesubt acum deasupra cu frisca, am pus celalalt blat de cocos presandu-l usor si apoi l-am lasat la rece pana mi-am vazut de glazura.
Pentru o glazura de vis trebuie sa aveti rabdare, sa amestecati cu grija cand trebuie si cat trebuie. Toate ingredientele le-am pus la microunde, apoi, la fiecare 20 de secunde am incercat sa omogenizez totul amestecand bine de tot. Am scos inelul, il las deoparte pana se intareste glazura. Pentru ornare am avut nevoie caramele si de ciocolata alba, m-am jucat cu niste frunze din ciocolata si colorat, dar il puteti decora dupa bunul plac.
Reteta Tort zebra cu frisca a fost propusa de Mudjahista pe forum culinar.
Serviti tortul zebra cu frisca dupa ce s-a intarit glazura.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbioriRulada fina cu crema ganache de cafea este o reteta de prajitura de casa absolut delicioasa. Boabele de cafea din aluat dau...
Rulada fina cu ganache de cafeaSe pune laptele la fiert si, cand da in clocot, se adauga grisul in ploaie. Se fierbe 20 de minute, dupa care se ia vasul de...
Budinca de grisEste un desert potrivit pentru acest sezon. L-am preparat cu frișca LaDorna, care a fost extrem de potrivita în prepararea...
Tort cu capsuni si macSe face repede, usor si este foarte bun...
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramelRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptorIncearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Comentarii