Un prieten bun spune ca nu exista "prea multa ciocolata" intr-un tort cu ciocolata, iar eu sunt de acord :). Ei bine, acest tort de ciocolata in doua straturi, este perfect!
Cu toate ca acest tort de ciocolata pare un tort simplu, sub crusta crocanta se ascunde un interior ciocolatos. Greutatea realizarii acestui tort sta in faptul ca se coace in doua faze, dar poti sa renunti la acest lucru si sa-l pui la cuptor o singura data.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Unge o tava de tort cu fund detasabil cu diametrul de 20cm cu unt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Pune untul impreuna cu amandoua felurile de ciocolata taiate in bucatele intr-un bol.
Pune zaharul brun si apa intr-o oala mica pt sosuri la foc mediu, amesteca sa se dizolve, si adu la punctul de fierbere. Pune siropul de zahar fierbinte peste unt si ciocolata si amesteca bine pana cand s-au topit si ai un sos gros de ciocolata. Adauga cate un galbenus, amestecand bine dupa fiecare, dupa care lasa amestecul deoparte pana ajunge la temperatura camerei.
Pune albusurile si putina sare intr-un alt bol si mixeaza pana cand se umfla dar nu sunt foarte tapene. Cu ajutorul unei spatule amesteca albusurile in aluatul cu ciocolata, usor, cate o treime o data.
Pune 800g, aproximativ o treime din aluat in tava pregatita si niveleaza usor. Pune tortul la cuptor si coace-l pentru 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet.
Cresteaza varful blatului cu un cutit, nu-ti fa griji din cauza crustei. Pune restul de aluat deasupra si niveleaza din nou. Pune-l din nou la cuptor dar de aceasta data pentru 20-25 de minute. atunci cand testezi cu scobitoarea, ar trebui sa vezi firimituri umede pe ea. Lasa tortul sa se raceasca complet inainte sa-l scoti din tava, dupa care poti sa-l pudrezi cu cacao sau zahar pudra daca doresti.
Tortul cu ciocolata rezista acoperit la temperatura camerei pentru 4 zile,
Tortul de ciocolata perfect se serveste rece.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO idee pentru micul dejun. Acest preparat nu ne tine mult timp in bucatarie, iar rezultatul va fi pe placul tuturor.
Sandwich cu guacamole si ou posatTorturile rapide cu blat de biscuiti se potrivesc cel mai bine temperaturilor de afara in opinia mea,daca mai tinem cont si...
Tort de prune cu mentaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii