Tortul de migdale si lamaie

Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina mig

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar bucati sau tos
  • 1 lamaie
  • 250 g migdale
  • 12 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 100 g pesmet fin sau faina
  • Crema:
  • 100 g zahar bucati
  • 1 lamaie
  • 4 oua
  • Glazura:
  • 160 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1/2 pahar apa

Mod de preparare

Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina migdalele si se inmoaie cu zeama unei jumatati de lamai.

Se freaca galbenusurile cu zahar pisat, se adauga migdalele, pesmetul sau faina, putina coaja rasa de lamaie si spuma albusurilor.

Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt presarata cu faina, la foc potrivit, o ora.

Crema. Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamaie. Se piseaza si se freaca cu galbenusurile pana ce compozitia se face ca o crema.

Se adauga zeama de la 1/2 lamaie si se mai freaca pe marginea masinii sau la foc mic. Se adauga apoi, amestecand usor albusurile spuma.

Se umple tortul cu crema de lamaie si se glaseaza cu glazura de lamaie.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga ca un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei.

Se freaca bine pana ce compozitia se ingroasa si se albeste.

Se toarna fierbinte peste tort.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Tort de capsuni

Tarta cu branza dulce si capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura aromata cu pere intregi

Prajitura aromata cu pere intregi

Aceasta reteta de prajitura este perfecta pentru sarbatorile de iarna. Perele posate in vin surprind toate aromele iernii,...

Prajitura aromata cu pere intregi
Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video

Alaturi de taieteii de casa, ciorba de pui va avea gustul perfect pentru mesele in familie

Ciorba de Pui cu Taietei - Reteta video
Gulas unguresc

Gulas unguresc

Pentru gulas unguresc carnea se curata de pielite, se spala si se taie bucati. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt....

Gulas unguresc
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de ardei iuti
1
Dulceata

Dulceata de ardei iuti

Un deliciu pentru toate fripturile, pestele pe gratar sau prajit, pentru oricare preparat cu care se poate consuma aceasta...

Dulceata de ardei iuti
Desert prajitura cu capsuni
2
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
3
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Saratele cu chimen
4
Prajituri

Saratele cu chimen

Se maesteca 1/4 kg. faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea...

Saratele cu chimen
Placinta cu mere
5
Prajituri

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Parteneri
Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Gustos.RO

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes

Incercati aceasta reteta simpla si gustoasa de clatite pufoase (pancakes). Cu doar cateva ingrediente de baza, veti obtine...

Clatite pufoase. Reteta simpla si gustoasa de pancakes
Prajitura Lamington de Ciocolata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Lamington de Ciocolata

Prajitura Lamington de Ciocolata
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia