Tortul de migdale si lamaie

Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina mig

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar bucati sau tos
  • 1 lamaie
  • 250 g migdale
  • 12 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 100 g pesmet fin sau faina
  • Crema:
  • 100 g zahar bucati
  • 1 lamaie
  • 4 oua
  • Glazura:
  • 160 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1/2 pahar apa

Mod de preparare

Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina migdalele si se inmoaie cu zeama unei jumatati de lamai.

Se freaca galbenusurile cu zahar pisat, se adauga migdalele, pesmetul sau faina, putina coaja rasa de lamaie si spuma albusurilor.

Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt presarata cu faina, la foc potrivit, o ora.

Crema. Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamaie. Se piseaza si se freaca cu galbenusurile pana ce compozitia se face ca o crema.

Se adauga zeama de la 1/2 lamaie si se mai freaca pe marginea masinii sau la foc mic. Se adauga apoi, amestecand usor albusurile spuma.

Se umple tortul cu crema de lamaie si se glaseaza cu glazura de lamaie.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga ca un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei.

Se freaca bine pana ce compozitia se ingroasa si se albeste.

Se toarna fierbinte peste tort.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Tort de capsuni

Tarta cu branza dulce si capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar

Mancare de varza cu marar
Placinte Poale in brau

Placinte Poale in brau

Placintele Poale in brau sunt niste placinte traditionale moldovenesti, pline de savoare si gusturi minunate, care te imbie...

Placinte Poale in brau
Cele mai apreciate rețete
Orez cu prune uscate
1
Mancaruri cu orez

Orez cu prune uscate

Am pus zaharul in cratita la caramelizat, eu am adaugat si o bucatica de unt dar daca faceti reteta de post nu mai puneti...

Orez cu prune uscate
Prajitura cu spuma caramel
2
Prajituri

Prajitura cu spuma caramel

Prajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...

Prajitura cu spuma caramel
Prajitura "polara"
3
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
5
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Parteneri
Paste integrale cu carne tocata
Bucataras.RO

Paste integrale cu carne tocata

Paste integrale cu carne tocata
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Fasole cu ciolan afumat
ReteteCulinare.RO

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat