Tortul de migdale si lamaie

Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina mig

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blatul:
  • 250 g zahar bucati sau tos
  • 1 lamaie
  • 250 g migdale
  • 12 galbenusuri
  • 8 albusuri
  • 100 g pesmet fin sau faina
  • Crema:
  • 100 g zahar bucati
  • 1 lamaie
  • 4 oua
  • Glazura:
  • 160 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1/2 pahar apa

Mod de preparare

Blatul. Se freaca zaharul bucati, pe rand, de coaja de lamaie si se piseaza sau se rade coaja de lamaie peste zaharul tos si se piseaza. Se macina migdalele si se inmoaie cu zeama unei jumatati de lamai.

Se freaca galbenusurile cu zahar pisat, se adauga migdalele, pesmetul sau faina, putina coaja rasa de lamaie si spuma albusurilor.

Compozitia se coace intr-o forma unsa cu unt presarata cu faina, la foc potrivit, o ora.

Crema. Se freaca zaharul bucati pe coaja de lamaie. Se piseaza si se freaca cu galbenusurile pana ce compozitia se face ca o crema.

Se adauga zeama de la 1/2 lamaie si se mai freaca pe marginea masinii sau la foc mic. Se adauga apoi, amestecand usor albusurile spuma.

Se umple tortul cu crema de lamaie si se glaseaza cu glazura de lamaie.

Glazura. Se fierbe zaharul cu apa pana se leaga ca un sirop gros. Se rade coaja de lamaie si se adauga in sirop impreuna cu zeama ei.

Se freaca bine pana ce compozitia se ingroasa si se albeste.

Se toarna fierbinte peste tort.
Pofta buna!

Alte retete dulciuri:

Tort de capsuni

Tarta cu branza dulce si capsuni

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
1
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
2
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
3
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Friptura de miel in vin
4
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide