Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapeta
Untul spuma se freaca cu zaharul pudra, apoi cu romul si ciocolata pana totul devine o crema. Se toarna jumatate din compozitie in tava de chec tapetata cu hartie pergament udata cu rom. Se adauga deasupra a doua compozitie preparata din migdale curatate si rasnite amestecate cu lapte, in care s-a topit zaharul. Laptele se coloreaza in verde cu un colorant vegetal. Deasupra se pune restul din prima compozitie. Se acopera cu pergament inmuiat in rom si se lasa sa inghete la congelator.
La servit se scoate din forma si se presara ciocolata rasa. Se poate si glasa.
Pentru glazura se fierbe siropul preparat din zahar si apa, se adauga ciocolata, gelatina dizolvata sau faina dizolvata in apa rece. Se da jos de pe foc si cand s-a racit
compozitia se adauga untul.
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaO minunatie de arome!
Chec rece cu fistic si ciocolata albaDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii