Trandafiri din pasta de lapte praf sunt un decor deosebit. Pentru a prepara acest ornament pentru tort aveti nevoie de lapte praf, apa, zahar si coloranti.
Trandafiri din pasta de lapte praf sunt un decor deosebit. Pentru a prepara acest ornament pentru tort din apa si zahar se face un sirop ca mierea. Apa sa acopere zaharul si se tine pe foc pana se topeste acesta din urma. Inca nu am incercat,dar probabil se poate folosi si miere, daca aveti atata la dispozitie. Probabil e mai bine sa se inceapa cu o cantitate mica pentru a incerca.
Dupa ce se raceste siropul se adauga laptele praf,cernut,putin cate putin. Putin sirop si cate putin lapte praf pana se obtine o pasta de consistenta si elasticitatea plastelinei. Se framanta pana nu se mai lipeste.Daca e prea tare se mai adauga sirop.Daca e prea moale se adauga lapte praf. Acum se pot adauga colorantii. Daca faceti mai mult, despartiti "plastelina" si colorati fiecare bucatica in parte.
De aici, chiar e joaca cu plastelina. Se face un con mic si se pune pe varful la o scobitoare.Acesta va fi bulbul. Se iau bucatele mici si se fac bilute care vor fi turtite in petale.Se pot face ori intre doua folii de plastic ori cu varful linguritei. Se lasa putin sa se usuce. Se ataseaza petala pe bulb si se ciupeste putin "varful" pentru un efect mai spectaculos. In partea opusa se lipeste cealalta petala. In partea unde se unesc cele doua petale, se ataseaza a treia. Si tot asa pana se lipesc toate petalele. Din acelasi aluat se pot face si frunze.
Trandafiri din pasta de lapte praf se folosesc ca si ornamente pentru tort.
Sursa acestei retete este blogul culinat mitinitta.
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelIar am venit cu un desert cu fructe de padure, de data aceasta o rulada buna si aratoasa as zice eu. E usor de facut si e...
Rulada cu fructe de padureOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii