Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul cu samburi si fiecare
Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul cu samburi si fiecare bucata o taiem felii sau cerculete.
Marul se maroneste foarte repede, de aceea se va pune intr-o dilutie de 2% zeama de lamaie. Se va tine in aceasta solutie 15 minute si, apoi, se intind feliile sau rondelele pe placa de uscare, fara a se suprapune.
Se incepe uscarea la 45 grade C si, treptat, se ridica temperatura la 70 grade. Se poate usca si coaja de mar care se poate folosi la prepararea ceaiurilor, conferindu-i o aroma deosebita. Dintr-un kg de mere crude, se pot obtine aprox. 100-150 g mere uscate.
In comert exista diferite aparate pentru uscarea legumelor si fructelor. Ele se pot folosi la uscarea legumelor, a fructelor si, chiar, a florilor.
Fructele asezate pe sita superioara a aparatului sunt incalzite la temperatura joasa, in timp ce ventilatorul asigura o aerisire permanenta si constanta. Avantajul este ca putem obtine oricand, repede si usor, fructe uscate de buna calitate si sanatoase.
Alte retete fructe recomandate
Compot de caise
Dulceata de capsuni
Gem de caise
Drobul de miel, aromat cu tarhon si menta verde, are o savoare aparte, oferita de amestecul de mirodenii si ingredientele de...
Drob de miel, reteta videoPentru că este sezonul leurdei, azi am preparat un delicios Hummus cu leurdă și lipii de casă. Chiar delicios și...
Hummus cu leurda si lipii de casaSunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu...
Indiene cu piersici si mascarponeCu pere aromate, asezonate cu scorțișoară și de vanilie, cu o cremă de brânză delicioasă, este pur și simplu o...
Prajitura cu pere si crema de branzaEste o reteta simpla care iti face zilele de post mai usoare
Salata de boeuf de postPrajitura cu spuma caramel si crema cu lichior de pere este o prajitura cu adevarat deosebita. Blatul pufos cu cacao se...
Prajitura cu spuma caramelO prajitura pufoasa, de sezon si care poate fi pregatita cu orice fructe preferati.
Prajitura cu cireseO mancarica pe cat de simpla, pe atat de savuroasa, mai ales daca sunteti fani ciuperci de padure.
Mancarica de galbiori cu smantanaFie ca le pregatiti de Valentine's Day, de Dragobete sau in alta zi, aceste fursecuri sunt la fel fe grozave. Cu ciocolata,...
Desert fursecuri cu ciocolata si portocalaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii