Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul cu samburi si fiecare
Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul cu samburi si fiecare bucata o taiem felii sau cerculete.
Marul se maroneste foarte repede, de aceea se va pune intr-o dilutie de 2% zeama de lamaie. Se va tine in aceasta solutie 15 minute si, apoi, se intind feliile sau rondelele pe placa de uscare, fara a se suprapune.
Se incepe uscarea la 45 grade C si, treptat, se ridica temperatura la 70 grade. Se poate usca si coaja de mar care se poate folosi la prepararea ceaiurilor, conferindu-i o aroma deosebita. Dintr-un kg de mere crude, se pot obtine aprox. 100-150 g mere uscate.
In comert exista diferite aparate pentru uscarea legumelor si fructelor. Ele se pot folosi la uscarea legumelor, a fructelor si, chiar, a florilor.
Fructele asezate pe sita superioara a aparatului sunt incalzite la temperatura joasa, in timp ce ventilatorul asigura o aerisire permanenta si constanta. Avantajul este ca putem obtine oricand, repede si usor, fructe uscate de buna calitate si sanatoase.
Alte retete fructe recomandate
Compot de caise
Dulceata de capsuni
Gem de caise

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii