Uscarea merelor

Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul cu samburi si fiecare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de mere
  • lamaie

Mod de preparare

Alegem merele, pe cele care incep sa se strice sau au viermi, le indepartam. Le spalam si le curatam de coaja. Scoatem mijlocul cu samburi si fiecare bucata o taiem felii sau cerculete.

Marul se maroneste foarte repede, de aceea se va pune intr-o dilutie de 2% zeama de lamaie. Se va tine in aceasta solutie 15 minute si, apoi, se intind feliile sau rondelele pe placa de uscare, fara a se suprapune.

Se incepe uscarea la 45 grade C si, treptat, se ridica temperatura la 70 grade. Se poate usca si coaja de mar care se poate folosi la prepararea ceaiurilor, conferindu-i o aroma deosebita. Dintr-un kg de mere crude, se pot obtine aprox. 100-150 g mere uscate.

In comert exista diferite aparate pentru uscarea legumelor si fructelor. Ele se pot folosi la uscarea legumelor, a fructelor si, chiar, a florilor.

Fructele asezate pe sita superioara a aparatului sunt incalzite la temperatura joasa, in timp ce ventilatorul asigura o aerisire permanenta si constanta. Avantajul este ca putem obtine oricand, repede si usor, fructe uscate de buna calitate si sanatoase.
Alte retete fructe recomandate

Compot de caise

Dulceata de capsuni

Gem de caise

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara

Retete dietetice E o prăjitură uşor de făcut. Puteţi folosi ce fructe vă plac. Eu am ales caise şi...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara
Dovlecei crocanti

Dovlecei crocanti

Retete dietetice Dovleceii se gătesc repede şi sunt foarte gustoşi. De data asta am ales să-i pregătesc...

Dovlecei crocanti
Supa crema de dovlecei si rosii

Supa crema de dovlecei si rosii

• taiati dovleceii rondele, ceapa, telina si cartofii in cuburi si puneti legumele la fiert in 2 litri de apa

Supa crema de dovlecei si rosii
Cele mai apreciate rețete
Ficat de curcan cu ceapa
1
Mancaruri cu carne

Ficat de curcan cu ceapa

Ficatul de curcan cu ceapa este delicios. Pentru a prepara aceasta reteta reteta cu ficatei aveti nevoie de ficat de curcan,...

Ficat de curcan cu ceapa
Chec din albusuri
2
Checuri

Chec din albusuri

Chec din albusuri este o reteta de chec simplu si ieftin, un chec pufos, delicios, usor de facut.

Chec din albusuri
Burek cu branza sarata
3
Preparate sarate

Burek cu branza sarata

Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de...

Burek cu branza sarata
Sarmalute moldovenesti in foi de vita
4
Mancaruri cu carne

Sarmalute moldovenesti in foi de vita

Sarmalutele moldovenesti in foi de vita sunt delicioase. Pentru a prepara aceste sarmalute aveti nevoie de carne de vita,...

Sarmalute moldovenesti in foi de vita
Mici ca la Buzau
5
Mancaruri cu carne

Mici ca la Buzau

Nu stiu cum ar arata 1Mai fara mici, iar cei mai deliciosi mititei sunt cei de la Buzau. De oriunde ai fi, cu aceasta reteta...

Mici ca la Buzau
Parteneri
Desert cozonac pufos cu nuca si rahat
Bucataras.RO

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat

" Bunatati de Paste"  

Desert cozonac pufos cu nuca si rahat
Compot de visine pentru iarna
Gustos.RO

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Prajitura turnata cu branza si visine
ReteteCulinare.RO

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate