Seamana cu macarons... si totusi nu sunt!
Cuptorul trebuie preincalzit. Intr-un vas se amesteca faina cernuta, praful de copt, sarea si bicarbonatul.
Separat se bate zaharul cu untul, la mixer si se adauga si ouale, unul cate unul. Se amesteca esenta de portocale cu laptele si colorantul portocaliu si se adauga peste aluat si cu amestecul de făină.
Se adauga si zeama si coaja de portocala rasa. Se amesteca bine. Se coace la cuptor in jur de 10-15 minute, apoi se lasa la racit.
Pentru a prepara crema vom mixa crema de mascarpone cu ghimbirul confiat si maruntit si cu zeama de portocala.
La final se lipesc fursecurile doua cate doua cu crema de mascarpone.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)
Ciorba cu perisoareIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii