Anghemacht din carne de pui

Pentru anghemacht din carne de pui morcovii, ceapa si patrunjelul se curata, se spala si se cresteaza. Puiul se curata, se trece prin flacara si se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de pui 700 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • ceapa - 50 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • faina - 75 g
  • cartofi - 1 kg
  • lamaie - 25 g
  • unt - 15 g
  • 1 cub MAGGI de gaina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru anghemacht din carne de pui morcovii, ceapa si patrunjelul se curata, se spala si se cresteaza. Puiul se curata, se trece prin flacara si se spala. Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi, dupa care se fierb in apa cu sare. Lamaia se spala, se extrage sucul. Faina se cerne. Puiul se fierbe in apa cu sare si se spumeaza. Se adauga morcovi, ceapa, cubul MAGGI si patrunjel radacina. Carnea fiarta se scoate separat si se portioneaza. Supa rezultata se strecoara. Din untura (ulei) si faina dizolvata in 100 ml apa se prepara un sos, care se fierbe 10 minute. Se adauga suc de lamaie, bucatile de carne si se continua fierberea inca 5 minute. Se adauga bucati mici de unt deasupra.

Anghemachtul din carne de pui se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori