Antricot de vita cu ciuperci si smantana

Pentru antricot de vita cu ciuperci si smantana carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • apa - 500 ml
  • antricot de vita - 600 g
  • ceapa - 150 g
  • smantana - 100 g
  • cartofi - 1 kg
  • faina - 25 g
  • unt - 15 g
  • ulei - 100 ml
  • cimbru - 1 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • vin alb - 50 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Pentru antricot de vita cu ciuperci si smantana carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa, se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Bucatile de antricot se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 25 ml ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, jumatatile de cuburi MAGGI, apoi, treptat, restul de 300 ml de apa si se fierb cca 8 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de antricot, se adauga ciupercile inabusite in unt, se adauga ciupercile inabusite in unt, smantana, cimbru, sare si piper, iar la final se toarna vin.

Antricotul de vita cu ciuperci si smantana se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur, decor din felii de lamaie si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
1
Retete de Pasti

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie

Una din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!

Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie
Tavalita glazurata de post
2
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Sos de castraveti cu smantana
3
Sosuri albe

Sos de castraveti cu smantana

Pentru sos de castraveti cu smantana castravetii se curata de coaja, se oparesc, se taie in patru pe lungime, se curata de...

Sos de castraveti cu smantana
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Tort cu frisca si fructe
5
Torturi

Tort cu frisca si fructe

Este un tort delicios si usor, foarte bun pentru copii, dar si pentru zile festive

Tort cu frisca si fructe
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia