Antricot de vita cu ciuperci si smantana

Pentru antricot de vita cu ciuperci si smantana carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete/conserva - 500 g/250 g
  • apa - 500 ml
  • antricot de vita - 600 g
  • ceapa - 150 g
  • smantana - 100 g
  • cartofi - 1 kg
  • faina - 25 g
  • unt - 15 g
  • ulei - 100 ml
  • cimbru - 1 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • vin alb - 50 ml
  • 1/2 cub MAGGI de vita
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 cub MAGGI de ciuperci

Mod de preparare

Pentru antricot de vita cu ciuperci si smantana carnea se curata de pielite, se spala, se portioneaza in 5 bucati, se bat putin si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie in felii subtiri. Ciupercile proaspete se curata, se spala cu multa apa, se taie lame (cele conservate se scurg de lichid, se trec sub jet de apa rece si se taie lame). Cartofii se spala, se curata de coaja, se spala din nou, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Bucatile de antricot se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa. Ceapa se inabusa in 25 ml ulei si 50 ml apa, se adauga faina dizolvata in 50 ml apa, jumatatile de cuburi MAGGI, apoi, treptat, restul de 300 ml de apa si se fierb cca 8 minute. Sosul obtinut se paseaza peste bucatile de antricot, se adauga ciupercile inabusite in unt, se adauga ciupercile inabusite in unt, smantana, cimbru, sare si piper, iar la final se toarna vin.

Antricotul de vita cu ciuperci si smantana se serveste cald, cu garnitura de cartofi natur, decor din felii de lamaie si patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Pui, cu legume la gratar
Bucataras.RO

Pui, cu legume la gratar

Ideea de legume la gratar am luat-o de la Bucatarul Maniac - Cristian Borod si tare mi-a placut, cu deosebirea ca el a...

Pui, cu legume la gratar
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa