Antricot de vita in sos

Aveti nevoie de antricot de vitel, sare, piper, ulei, vin rosu, ceapa, ciuperci si unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 gr antricot de vitel
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri ulei
  • 2-3 frunze de salvie
  • 300 ml vin rosu
  • 400 gr ciuperci
  • 2 cepe
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Antricotul de vita in sos este delicios. Pentru prepararea acestei retete cu carne de vita se spala antricotul si se pune intr-o tava. Se stropeste cu ulei, vin, se condimenteaza cu sare, piper si salvie. Se acopera cu o folie si se lasa la rece sa se macereze. Separat se curata ciupercile si se feliaza. Se calesc impreuna cu ceapa, apoi se lasa la inabusit cu putina apa, sare si piper boabe. Se adauga putin unt si 4-5 linguri vin rosu. Antricotul de vitel se baga la cuptor si se lasa 80 de minute la 220 grade. Se stropeste cu sosul din tava, apoi se adauga sosul de ciuperci si se mai lasa cateva minute in cuptor.


Antricotul de vita in sos se serveste cu garnitura de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc