Ardei umpluti cu carne

Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala ardeii si se lasa cu gura in

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 10 buc. ardei
  • 400 gr. carne
  • 2 linguri orez
  • o felie piine alba
  • 2 buc. ceapa
  • 5-6 buc. rosii
  • o legatura patrunjel
  • o legatura marar
  • o lingura grasime
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala ardeii si se lasa cu gura in jos intr-un vas sa se scurga apa.

Intre timp, se prepara umplutura. Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita in putina grasime si piine alba inmuiata in apa sau lapte si bine stoarsa. Se adauga orezul ales si spalat, verdeata tocata marunt, sare, piper, 4-5 lingurite de apa rece si citeva bucatele mici de rosii. Se amesteca toate bine. Se umplu ardeii si se asaza intr-o cratita mai mare pe un singur rind cu gura la margine ca sa nu iasa umplutura. Se pune grasime si se lasa sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc si pe cealalta parte. Cind sint gata se toarna deasupra lor apa clocotita, cit sa-i acopere, precum si rosii fierte si strecurate. Se presara un virf de cutit de zahar se pune capacul si se lasa mincarea sa fiarba. Cind ardeii sint aproape gata se dau la cuptor 20-30 minute, sa se rumeneasca.
Se servesc cu smintina

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Friptura de miel in vin
1
Retete de Pasti

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
2
Aperitive cu branza

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau

Bucătăria bihoreană este una foarte gustoasa, cu reţete locale delicioase, completate de influenţe primite de-a lungul...

Placinta cu branza de oaie si cartofi ca la Vascau
Mosocoarna cu prune
3
Prajituri

Mosocoarna cu prune

Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.

Mosocoarna cu prune
Prajitura Tosca
4
Retete de Pasti

Prajitura Tosca

O prajituta delicioasa pentru iubitorii de vanilie si ciocolata.

Prajitura Tosca
Parteneri
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide