Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala ardeii si se lasa cu gura in
Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se scoate codita. Se curata de seminte, se spala ardeii si se lasa cu gura in jos intr-un vas sa se scurga apa.
Intre timp, se prepara umplutura. Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita in putina grasime si piine alba inmuiata in apa sau lapte si bine stoarsa. Se adauga orezul ales si spalat, verdeata tocata marunt, sare, piper, 4-5 lingurite de apa rece si citeva bucatele mici de rosii. Se amesteca toate bine. Se umplu ardeii si se asaza intr-o cratita mai mare pe un singur rind cu gura la margine ca sa nu iasa umplutura. Se pune grasime si se lasa sa se rumeneasca pe o parte, apoi se intorc si pe cealalta parte. Cind sint gata se toarna deasupra lor apa clocotita, cit sa-i acopere, precum si rosii fierte si strecurate. Se presara un virf de cutit de zahar se pune capacul si se lasa mincarea sa fiarba. Cind ardeii sint aproape gata se dau la cuptor 20-30 minute, sa se rumeneasca.
Se servesc cu smintina
Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.
Tort de inghetata cu caise si ciocolata albaO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiO mancare gustoasa pe timpul rece
Tocanita ungureasca de pui cu cartofiSe bat 7 oua cu zaharul, se adauga zahar vanilat si iaurtul. Intr-o tava cu peretii mai inalti, care a fost unsa cu ulei, se...
Placinta cu iaurtSe framanta aluatul sa ramana fin ,dupa care se lasa in frigider 15 min. Se unge o tava de copt cu putina margarina,se...
Aluat pizzaSa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...
Tocanita de hribi cu smantana si mamaligaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Comentarii