Ardei umpluti cu rantas

Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ardei verzi
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g carne tocata
  • 80 g orez fiert pe jumatate
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • frunza de telina
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper
  • sare.

Mod de preparare

Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina. Scoate cotoarele si indeparteaza semintele ardeilor. Inabuse ceapa rosie tocata marunt in putin ulei (la foc mic, sub capac) si las-o sa se raceasca. Amesteca carnea tocata, ceapa inabusita, orezul fiert pe jumatate, oul, usturoiul pisat, boia dulce, dupa care presara sare si piper. Umple ardeii cu umplutura bine amestecata. (Daca pui prea multa umplutura, ardeii se vor fisura din cauza orezului care se umfla.) Adauga 1 l de apa, sare si frunza de telina in pasta de tomate, iar apoi fierbe-o, si in aceasta zeama – la foc mic, sub capac – fierbe ardeii umputi, pana devin moi. Intre timp prepara un rantas deschis la culoare din faina si ulei. Scoate ardeii umpluti, pune rantasul in sucul de rosii, si dupa 10 minute de fiert pune la loc ardeii. Inainte de servire mai fierbe odata totul.


Ardeii umpluti se servesc fierbinte in sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri fragede cu branza

Rulouri fragede cu branza

Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...

Rulouri fragede cu branza
Gogosari in otet pentru iarna

Gogosari in otet pentru iarna

Gogosarii in otet sunt foarte gustosi si usor de facut pentru ca nu trebuie opariti. Va trebuie 10 kg de gogosari.

Gogosari in otet pentru iarna
Ciorba de perisoare din carne de pui

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Cele mai apreciate rețete
Briose aperitiv cu legume si sunca presata
1
Aperitive cu legume

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Ciorba de fasole in bol de paine
2
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Guacamole
4
Salate reci

Guacamole

Un mic dejun sau de ce nu, o cina, sanatoasa si gustoasa.

Guacamole
Humus reţetă
5
Aperitive

Humus reţetă

Humus reţetă. Meniu cu dragoste de dieta-am renuntat la mancaruri cu carne, lapte, oua si derivate, si am trecut la...

Humus reţetă
Parteneri
Desert pandispan cu iaurt, branza si visine
Bucataras.RO

Desert pandispan cu iaurt, branza si visine

Atat de pufos, umed si bun este acest pandispan (si dulce-acrisor)... pot confirma bucatarasii care l-au gustat la picnic :D

Desert pandispan cu iaurt, branza si visine
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia