Ardei umpluti cu rantas

Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 ardei verzi
  • 100 g pasta de tomate
  • 400 g carne tocata
  • 80 g orez fiert pe jumatate
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ou
  • 30 g faina
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • frunza de telina
  • 1 lingurita boia dulce
  • piper
  • sare.

Mod de preparare

Aceasta reteta de ardei umpluti se prepara cu rantas. Mancarea delicioasa primeste un gust excelent de la frunzele de telina. Scoate cotoarele si indeparteaza semintele ardeilor. Inabuse ceapa rosie tocata marunt in putin ulei (la foc mic, sub capac) si las-o sa se raceasca. Amesteca carnea tocata, ceapa inabusita, orezul fiert pe jumatate, oul, usturoiul pisat, boia dulce, dupa care presara sare si piper. Umple ardeii cu umplutura bine amestecata. (Daca pui prea multa umplutura, ardeii se vor fisura din cauza orezului care se umfla.) Adauga 1 l de apa, sare si frunza de telina in pasta de tomate, iar apoi fierbe-o, si in aceasta zeama – la foc mic, sub capac – fierbe ardeii umputi, pana devin moi. Intre timp prepara un rantas deschis la culoare din faina si ulei. Scoate ardeii umpluti, pune rantasul in sucul de rosii, si dupa 10 minute de fiert pune la loc ardeii. Inainte de servire mai fierbe odata totul.


Ardeii umpluti se servesc fierbinte in sos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc