Ardei umpluti cu sos

Ardeii umpluti cu sos se prepara in doi pasi, prima data se pune la fiert, apoi in cuptor. Prima data insa, pregatim ingredientele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de carne tocata
  • 1
  • 5 kg ardei grasi
  • 1 ceasca de orez
  • 2 cepe
  • 2 cartofi
  • 1 kg rosii
  • verdeata tocata
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ou
  • 1 ceasca de ulei
  • 1 lingurita de faina
  • smantana

Mod de preparare

Ardeii umpluti cu sos se prepara in doi pasi, prima data se pune la fiert, apoi in cuptor. Prima data insa, pregatim ingredientele. Se spala ardeii si se curata de cotor si seminte, apoi se lasa sa se scurga. Carnea se spala, se taie bucati mici si se da prin masina de tocat. Se amesteca cu cele doua cepe maruntite, cu doi cartofi trecuti pe razatoarea mica si orezul ales si spalat in mai multe ape. Amestecul se sareaza si se pipereaza dupa gust, apoi se coloreaza cu rosii taiate felii subtiri, dupa ce s-au curatat de pielite. In amestec se adauga verdeata tocata si un ou crud. Se omogenizeaza si se umplu ardeii. Intr-o oala mare si adanca se asaza ardeii unul langa altul, se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba o ora. Se amestea o lingurita de faina cu apa calda si se toarna sosul peste ardei. Se sareaza sosul si se coloreaza cu rosii taiate felii subtiri. Oala se introduce in cuptorul cald si se tine la foc potrivit pana cand sosul scade.


Ardeii umpluti cu sos se servesc cu smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Galuste cu prune

Galuste cu prune

Credeți că pokemonii mănâncă Găluște cu prune? Poate încearcă găluștele făcute de Andrei .

Galuste cu prune
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Musaca greceasca de vinete

Musaca greceasca de vinete

Musacaua greceasca de vinete este o reteta de musaca delicioasa, cu cartofi, vinete si cascaval, preparata in stilul...

Musaca greceasca de vinete
Cele mai apreciate rețete
Lichior de bere de casa
1
Lichioruri

Lichior de bere de casa

Pentru lichior de bere veti avea nevoie de o sticla de bere, alcool, zahar si vanilie. Se amesteca toate ingredientele.

Lichior de bere de casa
Mutabal
2
Salate de legume

Mutabal

Sunt iubitoare de salată de vinete și de orice gustare ce are la bază vinete. De aceea m-am încumetat să încerc și...

Mutabal
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Amandina insiropata cu cafea
4
Prajituri

Amandina insiropata cu cafea

Amandinele sunt prajiturile perfecte pentru iubitorii de balturi insiropate si crema de ciocolata. Prajitura este delicioasa...

Amandina insiropata cu cafea
Prajitura cu prune
5
Prajituri

Prajitura cu prune

Pregatiti in prealabil prunele - spalati-le si taiati-le in jumate pentru a scoate samburii. Bateti bine ouale cu zaharul....

Prajitura cu prune
Parteneri
Ratatouille cu pui
Bucataras.RO

Ratatouille cu pui

Azi vă propun o delicatesă din bucătăria franțuzească, mai ales că piețele abundă de legume și verdețuri...

Ratatouille cu pui
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Gustos.RO

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Placinta cu prune (Mosocoarna)
ReteteCulinare.RO

Placinta cu prune (Mosocoarna)

Placinta cu prune (Mosocoarna)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia