Pentru ardei umpluti se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari.
Pentru ardei umpluti se da carnea si o felie de piine muiata si stoarsa bine prin masina de tocat. Cand carnea este slaba, se adauga si o lingura de jumari ramase de la topitul unturii. Separat se prajesc in putina untura ceapa taiata marunt si orezul ales si spalat. Se sting cu putina apa si se amesteca cu carnea. Se aleg ardei grasi. Se taie un capac in jurul coditei, se curata de seminte. Daca ardeii sunt iuti, se oparesc in apa clocotita, in care se tin cinci minute. Se scurg bine si se umplu cu tocatura.
Inainte de a fi asezati cu sos in cratita, dupa ce se umplu, ardeii trebuie prajiti intr-o tigaie cu putina untura. Se asaza in cratita si se toama deasupra un sos facut din faina, bulion de rosii si apa. Se acopera si se pun sa fiarba inabusit la cuptor. Inainte de a servi, se pun doua, trei linguri de smantana sau se serveste smantana separat in sosiera.
Ardeii umpluti se servesc calzi.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii