Ardeii se spala, se taie un capac ca sa se curete de cotor si seminte. Se clatesc si se scurg. Ardeiul ramas pe capace se scoate si se taie marunt pen
Ardeii se spala, se taie un capac ca sa se curete de cotor si seminte. Se clatesc si se scurg. Ardeiul ramas pe capace se scoate si se taie marunt pentru umplutura. Chifla se taie in cuburi mici si se acopera cu oul amestecat cu lapte. Se adauga sunca taiata foarte marunt, usturoiul zdrobit, se potriveste gustul cu sare si piper. La compozitie se adauga ardeiul taiat marunt, se amesteca bine si se procedeaza la umplerea ardeilor. Se incinge ulei de trei degete in tigaie, se pun ardeii pe rand sa se friga pe ambele parti, 5 minute pe fiecare parte. Ardeii fripti se scot cu grija din ulei cu clestele de bucatarie, se scurg, se servesc calzi. Se ofera marar verde si smantana amestecata cu putina sare iar ca garnituri, orez calit sau cartofi fripti, eventual legume calite.
Alte retete recomandate
Supa de rosii
Ciorba radauteana
Dovlecei umpluti
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii