Ardei umpluti prajiti

Ardeii se spala, se taie un capac ca sa se curete de cotor si seminte. Se clatesc si se scurg. Ardeiul ramas pe capace se scoate si se taie marunt pen

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 ardei verzi
  • 200 g sunca felii subtiri
  • Un ou
  • 0 chifla sau o felie de paine
  • 50 ml lapte
  • 1 lingura smantana 1 catel de usturoi
  • Sare
  • piper macinat
  • duspa gust
  • Ulei pentru prajit
  • 150 ml smantana si o legatura de marar verde pentru terminare

Mod de preparare

Ardeii se spala, se taie un capac ca sa se curete de cotor si seminte. Se clatesc si se scurg. Ardeiul ramas pe capace se scoate si se taie marunt pentru umplutura. Chifla se taie in cuburi mici si se acopera cu oul amestecat cu lapte. Se adauga sunca taiata foarte marunt, usturoiul zdrobit, se potriveste gustul cu sare si piper. La compozitie se adauga ardeiul taiat marunt, se amesteca bine si se procedeaza la umplerea ardeilor. Se incinge ulei de trei degete in tigaie, se pun ardeii pe rand sa se friga pe ambele parti, 5 minute pe fiecare parte. Ardeii fripti se scot cu grija din ulei cu clestele de bucatarie, se scurg, se servesc calzi. Se ofera marar verde si smantana amestecata cu putina sare iar ca garnituri, orez calit sau cartofi fripti, eventual legume calite.
Alte retete recomandate

Supa de rosii

Ciorba radauteana

Dovlecei umpluti

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc