Bame cu carne de vitel

Pentru bame cu carne de vitel carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • bame proaspete/conserva - 800 g/500 g
  • ulei - 150 ml
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • lamaie - 50 g
  • carne de vitel - 800 g
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • faina - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 800 ml
  • 1 cub MAGGI de vita
  • otet - 10 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru bame cu carne de vitel carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie rondele. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bamele se curata, se spala si se oparesc in apa cu otet. Lamaia se spala si se taie rondele. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga cubul MAGGI, apa si se fierb cca 30 minute. Se pun faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate si se mai fierb 10 minute. Se adauga bamele, rosiile si se fierb cca 10 minute.

Bamele cu carne de vitel se serveste cald, cu patrunjel verde si rondele de lamaie deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba
Placinta cu dovlecei

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Placinta cu dovlecei
Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi
Cele mai apreciate rețete
Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
1
Mancaruri cu ciuperci

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga

Sa redescoperi anumite mancaruri simple din copilarie este o adevarata bucurie gastronomica. Hribi sau pitoance cum mai sunt...

Tocanita de hribi cu smantana si mamaliga
Parteneri
Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor

Un preparat de post foarte bun, plin de savoare si arome. Ai mei au mancat si cica au crezut ca au si carne :)))..Cum ma...

Dovlecei umpluti cu legume la cuptor
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa