Bame cu carne de vitel

Pentru bame cu carne de vitel carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • bame proaspete/conserva - 800 g/500 g
  • ulei - 150 ml
  • rosii proaspete/conserva - 400 g/200 g
  • lamaie - 50 g
  • carne de vitel - 800 g
  • ceapa - 150 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • faina - 50 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • apa - 800 ml
  • 1 cub MAGGI de vita
  • otet - 10 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru bame cu carne de vitel carnea se spala, se portioneaza si se sareaza. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile proaspete se spala, se oparesc, se decojesc si se taie rondele. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Bamele se curata, se spala si se oparesc in apa cu otet. Lamaia se spala si se taie rondele. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Carnea si ceapa se inabusa in ulei cu 100 ml apa. Se adauga cubul MAGGI, apa si se fierb cca 30 minute. Se pun faina dizolvata in 50 ml apa rece, pasta de tomate si se mai fierb 10 minute. Se adauga bamele, rosiile si se fierb cca 10 minute.

Bamele cu carne de vitel se serveste cald, cu patrunjel verde si rondele de lamaie deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci