Blanchet de pui

Puiul se spala, se curata si se pune la oparit, dupa care se trece din nou pe sub jetul de apa si se pune la fiert cu zarzavat si sare. Se spumeaza si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600 gr pui
  • 100 gr orez
  • 100 gr unt
  • 50 gr faina
  • 2 oua
  • 1 lamaie
  • 1 morcovi
  • 200 gr ceapa
  • 200 gr telina sau radacina de patrunjel

Mod de preparare

Puiul se spala, se curata si se pune la oparit, dupa care se trece din nou pe sub jetul de apa si se pune la fiert cu zarzavat si sare. Se spumeaza si dupa ce carnea a fiert, se da vasul la o parte. Sosul se prepara cu jumatate din cantitatea de unt si faina si se stinge cu supa. Orezul spalat si scurs se prajeste in restul de unt cateva minute, fara sa se rumeneasca si se stinge cu supa, dupa care se tine pe marginea plitei, acoperit, timp de 20 de minute, sa se umfle.
Orezul se asaza intr-o ceasca si se preseaza bine, apoi se rastoarna in jurul bucatilor de pui cu sos si se stropeste cu grasimea stransa de la supa in care a fiert puiul.

Alte retete:

Friptura de vita la cuptor

Rulada de porc

Piftie de curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori