Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare la tara, erau considerate a fi mancarea taranului, dar cu timpul au ajuns in categoria haute cuisine.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Boeuf Bourguignon

Ingrediente

  • 1
  • 250 kg pulpa de vita
  • 250 g costita (de preferinta neafumata
  • doar tinuta la saramura)
  • 20 capatani de arpagic
  • 1 lingura de untura
  • 1 sticla de vin rosu (sec)
  • 2 linguri de faina
  • o ramurica de cimbru
  • o foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • nucsoara

Mod de preparare

Boeuf bourguignon este o mancare traditionala franceza. Boeuf bourguignon ca si alte feluri frantuzesti erau foarte populare la tara, erau considerate a fi mancarea taranului, dar cu timpul au ajuns in categoria haute cuisine.

Cea mai raspandita reteta de boeuf bourguignon, mai ales in ultimii ani este cea a Juliei Child.

 

Intr-o cratita se prajeste la foc mic costita taiata in feliute si arpagicul curatat, fara a se aduga alt corp gras. Cind incep sa se rumeneasca, se scot cu spumiera. Se adauga untura. Cand se topeste, se pune carnea taiata in cuburi mari (3-4 cm) si se rumeneste la foc mic. Se presara cu faina, se amesteca pana incepe faina traga spre culoarea roscata. Se toarna vinul si se completeaza cu apa, atita doar cit sa acopere carnea. Se adauga sare si piper dupa gust si se rade un strop de nucsoara deasupra. Se adauga cimbrul si foaia de dafin. Se mareste focul la maxim, pina incepe sa clocoteasca. In acel moment se scade focul la minim, se adauga feliutele de costita, se acopera si se lasa sa fiarba incet 1h30. Se adauga arpagicul si se mai lasa 30 min.
Nota : Calitatea mancarii depinde de calitatea vinului, care trebuie sa fie sec, tare si nu prea parfumat.


Boeuf bourguignon se serveste cu paste, cartofi natur sau prajiti. In momentul servirii se poate presara cu patrunjel tocat fin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
1
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
2
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
3
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Cozonaci Babani
4
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
5
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Parteneri
Tocanita cu vinete
Bucataras.RO

Tocanita cu vinete

O tocanita simplu de preparat si gustoasa.

Tocanita cu vinete
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide