Boeuf Bourguignon

Boeuf bourguignon este o reteta clasica, iar cea prezentata aici este varianta Juliei Child. Va recomandam ca vinul pe care il veti folosi la aceasta tocana sa fie unul care se numara printre preferintele dumneavoastra, nu unul special pentru gatit.

Complexitate
redusa
Boeuf Bourguignon

Ingrediente

  • 800g carne de vita
  • 100g bacon (daca folositi o carne care nu e grasa)
  • o ceapa tocata
  • un morcov
  • 150ml supa de vita
  • 400ml vin rosu
  • 9 salote (ceapa mica murata)
  • 150g ciuperci
  • 3 catei de usturoi
  • o lingura pasta de rosii
  • 2 linguri de faina
  • ½ lingurita de cimbru
  • o frunza de dafin
  • ulei
  • sare si piper

Mod de preparare

Boeuf bourguignon este o reteta clasica, iar cea prezentata aici este varianta Juliei Child. Va recomandam ca vinul pe care il veti folosi la aceasta tocana sa fie unul care se numara printre preferintele dumneavoastra, nu unul special pentru gatit.

Taiati bacon-ul cubulete si prajiti-l intr-o tigaie non-aderenta. Dupa ce e prajit scoateti-l pe o farfurie iar in grasimea care s-a scurs rumeniti cuburile de carne de vita si pe o parte si pe cealalta.

Dupa ce carnea e rumenita, se adauga ceapa si morcovul taiate patratele si se rumenesc putin.

Intr-o oala se pun legumele proaspat rumenite, bacon-ul si carnea, peste care se cerne un strat fin de faina. Se baga la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 5 minute, timp in care deasupra carnii se formeaza o crusta. Se scoate din cuptor, se amesteca bine, si se mai lasa la cuptor pentru inca 4 minute.

Turnati deasupra vinul, supa, pasta de rosii, cimbrul si foaia de dafin, si se lasa pe aragaz in oala acoperita cu un capac, pana incepe sa fiarba, moment in care se baga la cuptor, unde se lasa 3, pana la 4 ore, pana cand carnea este frageda.

Ciupercile impreuna cu salotele se spala si se taie in bucati mai mici, se calesc in putin unt si se adauga langa carne atunci cand este gata.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci