Budinca cu carne de vita

Budinca din carne de vita este o mancare sanatoasa si satioasa, ideala pentru mese festive sau in familie.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de carne de vita
  • 2 cepe
  • 2 oua
  • 1 cana de lapte
  • o lingura de ulei
  • 6 catei de usturoi
  • o lingura pasta de rosii
  • 1 lingurita de faina
  • o lingura cu virf de unt
  • pesmet

Mod de preparare

Tocati ceapa si puneti-o intr-o cratita cu unt sau cu ulei, asezati deasupra carnea taiata felii, acoperiti vasul si lasati pe foc mic. Turnati apoi pasta de rosii, dezlegata cu apa calda, adaugati usturoiul taiat, puneti sare dupa gust, apoi faina si o ceasca de apa fierbinte. Acoperiti vasul si lasati sa fiarba pina cind apa scade la jumatate. Luati vasul de pe foc; cind carnea s-a racit, treceti-o prin masina de tocat. Deasupra turnati sosul legat si trecut prin strecuratoare. Bateti ouale, adaugati laptele si combinati cu carnea tocata. Ungeti o cratita cu ulei, tapetati-o cu pesmet, turnati compozitia si puneti vasul sa fiarba in cuptor, asezind cratita peste un vas cu apa ce clocoteste. Cind budinca s-a copt, rasturnati-o pe un platou si lasati-o sa se raceasca.


Budinca de carne de vita se poate serfi cu legume sote.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori